Cluj-Napoca, în topul celor mai bune 10 orașe din Europa în privința calității vieții. În top sunt orașe din Elveția, Danemarca, Olanda, Germania.
Din cele 83 orașe cuprinse în raportul UE, calitatea vieții în municipiu a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri față de acum 5 ani.
Municipiul Cluj-Napoca se află în topul celor 10 orașe din Europa în ceea ce privește calitatea vieții.
Clujul se află în top alături de Copenhaga, Geneva sau Zurich.
Potrivit raportului publicat de Comisia Europeană, calitatea vieții din Cluj a înregistrat cea mai mare creștere din ultimii 5 ani.
„Municipiul nostru este în același timp unul dintre cele mai sigure orașe din Europa și unul dintre cele mai bune orașe în care să locuiești pentru persoanele de vârsta a III-a. 74% dintre membrii comunității au încredere în oameni. Toate acestea demonstrează că eforturile de colaborare între instituțiile publice, mediul privat, mediul academic și societatea civilă dau roade, spre beneficiul cetățenilor”, a transmis primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
Continuarea în Monitorulcj.ro
Citește și: Ce salariu are o spălătoreasă care a plătit 5.000 de euro șpagă pentru angajarea la Spitalul din Botoșani
Din 2007, raportul privind calitatea vieții al Comisiei Europene oferă o perspectivă unică asupra vieții orașului. Acesta adună experiențele și opiniile locuitorilor orașelor din întreaga Europă.
Rezultatele sondajului din 2023 arată că nivelul general de satisfacție în toate orașele europene rămâne ridicat, aproape nouă din zece persoane raportând că sunt mulțumite de faptul că trăiesc în orașul lor. Rezultatele confirmă, de asemenea, îmbunătățiri semnificative ale calității vieții percepute în orașele din statele membre estice.
Potrivit Comisiei Europene, în timp ce capitalele sunt percepute ca oferind mai multe oportunități pentru locuri de muncă, orașele mai mici sunt percepute ca un loc mai bun de locuit, în special pentru persoanele în vârstă și pentru familiile cu copii mici. Oamenii se simt mai în siguranță mergând singuri noaptea în orașele mai mici și percep orașul lor ca fiind mai curat și mai puțin zgomotos decât oamenii care trăiesc în orașe mai mari.
În medie, oamenii din orașele non-capitale sunt mai mulțumiți de disponibilitatea spațiilor publice și a asistenței medicale, precum și de locuințe. Orașele non-capitale sunt, de asemenea, văzute ca un loc mai bun pentru a trăi pentru migranți și pentru familiile cu copii mici, iar oamenii din orașele non-capitale sunt mai mulțumiți de administrația lor publică locală.
Citește și: După ce-a aprins milioane de beculețe, Olguța Vasilescu stinge lumina culturii craiovene
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Primăria Cluj-Napoca / Facebook)