marți, 24 mai 2022
AcasăNewsletterCLUJ-NAPOCA | Numărul de cazuri de Covid-19 în grădinițe, extrem de mic....

CLUJ-NAPOCA | Numărul de cazuri de Covid-19 în grădinițe, extrem de mic. De ce rămân închise?

Numărul cazurilor de Covid-19 în grădinițele din municipiul Cluj-Napoca este unu foarte mic. Chiar dacă nu există un risc major de infectare în rândul preșcolarilor, toate unitățile din municipiu rămân închise.

Aproape 18.000 de preșcolari din Cluj-Napoca stau acasă, chiar dacă de la deschiderea noului an școlar au fost raportate doar 9 infectări cu Covid-19, în rândul personalului didactic și auxiliar.

În urma solicitării făcute de mama unui preșcolar (care nu este de acord cu închiderea unităților de învățământ), directoarea unei grădinițe din Cluj-Napoca a cerut date în legătură cu numărul infectărilor de Covid-19, înregistrate în toate unitățile de învățământ din municipiu. Solicitarea țintea atât preșcolarii, cât și elevii din clasele primare, gimnaziale și liceenii.

Astfel, a ieșit în evidență faptul că în grădinițele din municipiu a fost raportat un număr extrem de mic de infectări cu Covid-19. Mai exact, au existat doar 9 cazuri în grădinițe și doar rândul educatoriilor și al personalului auxiliar.

Cazuri de Covid-19 în grădinițele și școlile din Cluj-Napoca,  perioada 14 septembrie – 20 octombrie

De la începutul anului școlar și până la închiderea tuturor unităților de învățământ, în perioada 14 septembrie – 20 octombrie, au fost înregistrate 157 de cazuri în centrele educaționale preuniversitare, atât la elevi și profesori, cât și la personalul auxiliar, în Cluj-Napoca.

În școli și grădinițe nu au fost depistate focare de infecție cu noul coronavirus.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE