Cluj-Napoca, pe primul loc în România la parcări inteligente și pentru biciclişti | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Municipiul Cluj-Napoca este pe primul loc în România la parcări inteligente și în clasamentul locurilor de parcare tip bike box pentru biciclişti, arată o analiză de specialitate.

Numărul locurilor de parcare inteligente din România era în creştere la 12.154 în 13 oraşe, comparativ cu 9.742 în 2019.

În 2022, topul era condus, la foarte mare distanţă, de Cluj-Napoca, cu 3.505 locuri de parcare inteligente față de Iaşi, care are 1.042 de locuri și Craiova cu 1.026 locuri de parcare inteligente.

Citește și: Yahya Sinwar, liderul Hamas, a fost ucis. Israelul îl consideră creierul evenimentelor din 7 octombrie 2023

Mobilitatea urbană în România a fost mult timp dominată de maşini şi transport public, dar în ultimii ani bicicletele au câştigat teren ca mijloc de transport alternativ, mai arată raportul.

Clasamentul locurilor de parcare tip bike box pentru biciclişti plasează oraşul Cluj-Napoca pe primul loc, cu 19 parcări şi 928 locuri, urmat de Sectorul 6 al Capitalei, cu 17 parcări şi 700 locuri şi oraşul Bacău, cu 14 parcări şi 336 locuri.

La categoria locurilor de parcare dedicate automobilelor electrice, lucrurile sunt surprinzătoare, atât prin prisma numerelor foarte mici, cât și a prezenței unor orașe mici și medii în top, semn al unei mai mari deschideri către tendințele de eficiență ecologică decât în multe orașe mari ale țării, precizează sursa citată.

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: Am pierdut jumătate de miliard de euro din cauza funcționarilor numiți politic. Cazul Moraru de la Transelectrica

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Emil Boc / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related