Clujul este pe locul 3 în topul județelor vizitate de turiști, în 2024 | Monitorul de Cluj

Data:

Clujul este pe locul 3 în topul județelor vizitate de turiști, după numărul de sosiri, după București și Brașov.

Turismul în România a crescut în primele cinci luni din 2024, comparativ cu perioada similară din 2023. Clujul se află în topul județelor vizitate de turiști.


Sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din România, inclusiv apartamente şi camere de închiriat, au crescut cu 2,5%, în primele cinci luni ale anului în curs, faţă de aceeaşi perioadă din 2023, în timp ce înnoptările au înregistrat un salt de 2,2%, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).


Citește și Electric Castle 2024. Noutățile ediției din acest an | Monitorul de Cluj


Potrivit sursei citate, din totalul raportat în cazul sosirilor, turiştii români au avut o pondere de 81,6%, în timp ce vizitatorii străini au reprezentat 18,4%.


De asemenea, în intervalul 1 ianuarie – 31 mai 2024, înnoptările în structurile de primire turistică (plus apartamente şi camere de închiriat) au fost de 8,485 milioane, mai multe cu 2,2% în comparaţie cu primele cinci luni din anul precedent.

Cei mai multi turiști sunt români


Şi în acest caz, ponderea cea mai mare au avut-o turiştii români, cu 79,3% din total, restul până la 100% revenindu-le turiştilor străini.


Raportat la primele cinci luni din anul anterior, la finele lunii mai din 2024, durata medie a şederii a fost de 1,9 zile pentru turiştii români şi de 2,1 zile pentru cei străini.


Clujul, în topul județelor vizitate de turiști


Statistica oficială evidenţiază că, pe judeţe, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare (inclusiv apartamente şi camere de închiriat) a înregistrat valori mai mari în Bucureşti (764.600 de persoane), Braşov (544.400) şi Cluj (230.600), iar înnoptările turiştilor au fost mai numeroase în Bucureşti (1,535 milioane de persoane), Braşov (1,017 milioane) şi Prahova (444.400).


Citește continuarea în Monitorul de Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorul de Cluj)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related