marți, 30 noiembrie 2021
AcasăNewsletterClujul istoric și cel modern, suprapus în fotografii ce trezesc nostalgie

Clujul istoric și cel modern, suprapus în fotografii ce trezesc nostalgie

Clujul istoric și cel modern, suprapus în fotografii ce trezesc nostalgie. Orașul a evoluat foarte mult în ultimele decenii, însă și-a păstrat aerul medieval.

Orașul Cluj-Napoca are o adevărată bogăție istorică în spate, lucru pentru care intră în atenția turiștilor în fiecare an. Fiind un oraș universitar, Clujul a evoluat foarte mult în ultimii ani, majoritatea străzilor fiind renovate, doar că o bună parte din oraș și-a păstrat aspectul medieval. Niște fotografii postate pe un grup de Facebook „Amintiri din Cluj” prezintă două perioade ale orașului care sunt suprapuse.

În prima fotografie se poate observa o schimbare a Bulevardul Eroilor care era odată, plin de negustori, și care este acum plin de restaurante unde te poți relaxa. Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca a fost, încă din epoca medievală, una dintre principalele străzi comerciale. De la începutul secolului XX, după ce s-a extins și Piața Unirii, bulevardul s-a transformat într-un loc de relaxare pentru oameni. Publicistul Gyorgy Gaal spune că în perioada medievală, Bulevardul Eroilor a fost o arteră principală a orașului și o importantă zonă comercială, unde negustorii își prezentau marfa pentru boierii din zonă. Inițial, bulevardul a purtat numele de Strada de Mijloc, iar de-a lungul timpului și-a schimbat de multe ori denumirea, însă în 1989 a primit numele de „Bulevardul Eroilor” pentru a cinsti eroii Revoluției.

Astăzi, bulevardul este un loc ideal de relaxare, unde oamenii merg să se plimbe seara sau să bucure de un pahar de vin la una dintre terasele poziționate în zona pietonală.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE