miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterClujul, legat de Autostrada Transilvania în 2021. Cum rezolvă traficul Centura Metropolitană?

Clujul, legat de Autostrada Transilvania în 2021. Cum rezolvă traficul Centura Metropolitană?

Odată cu rezultatele finale ale alegerilor locale, Emil Boc, proaspăt reales la cârma Primăriei municipiului Cluj-Napoca, este încrezător că va continua colaborarea bună cu edilii-șefi din Zona Metropolitană în vederea construirii Centurii Metropolitane.

În luna iulie, Emil Boc preciza că a discutat deja și a bătut palma cu aleșii comunelor Gilău, Apahida și Florești, toți edilii fiind de acord cu includerea comunei Baciu, reprezentată de Balázs János, reconfirmat de băceni, în asocierea pentru Centura Metropolitană. Acum, odată cu alegerea lui Gelu Topan (PNL) la șefia Primăriei comunei Gilău, Boc este convins că proiectul Centurii Metropolitane va merge „ca uns”.

„Întotdeauna am colaborat cu oricine era ales, mă bucur că, la Gilău, colegul meu a câștigat primăria, la Florești, la fel, avem un coleg nou de la PNL, Bogdan Pivariu, un tânăr dinamic, foarte bun. La Apahida, cu domnul Fati am avut și în trecut o colaborare bună, o vom avea în continuare. La fel și la Baciu, cu domnul Balázs mergem mai departe. Nu sunt probleme, pentru că la capitolele astea lucrurile ne unesc, toți vrem să nu mai fie aglomerație insuportabilă în Florești, în Baciu”, a declarat edilul, joi dimineață, la un post local de radio.

Centura Metropolitană, „o nebunie de proiect”

Având în vedere anvergura proiectului, Emil Boc admite că Centura Metropolitană atinge aspecte delicate, cum ar fi „tăierea” în două a Pădurii Făget. Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru și-a manifestat nemulțumirea că vor fi „rase” cel puțin 57 de hectare de pădure, potrivit estimărilor conservatoare. Cu toate acestea, edilul-șef este ferm convins că se vor găsi soluții pentru a proteja aria naturală.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE