Co-președintele USR Bistrița-Năsăud, deputatul Lorant Sas, ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Data:

Începând de marți, 22 iunie, România a preluat președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN). Lucrările Adunării generale a APCEMN s-au desfășurat în sistem videoconferință, ocazie cu care Parlamentul României, prin președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a preluat președinția organizației, de la Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, în cadrul sesiunii plenare a Adunării, deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Lorant-Zoltan Sas, șeful Delegației Parlamentului României la APCEMN, a fost ales vicepreședinte al organizației pentru un mandat de doi ani.

În discursul său din cadrul reuniunii Comisiei permanente a Adunării, care cuprinde șefii delegațiilor statelor membre, Lorant Sas a evidențiat că proiectele și inițiativele privind regiunea Mării Negre reprezintă o prioritate pe agenda politicii externe a României. De asemenea, a apreciat că este nevoie de accentuare unor domenii precum digitalizare și inovare, în vederea abordării eficiente a provocărilor cu care se confruntă comunitatea globală, în contextul pandemiei de Covid-19.

Citește articolul complet în Nasăudeanul

Năsăudeanul
Năsăudeanulhttps://nasaudeanul.ro
Subiectele și articolele din „Năsăudeanul” se referă în primul rând la oamenii de lângă noi: fie că vorbim despre năsăudeni, fie că vorbim despre locuitorii județului – al cărui al doilea nume este, să nu uităm, Năsăud – care își aduc local, zi de zi, contribuția pentru comunitate, fie despre cei care au plecat în străinătate pentru o viață mai bună, dar nu s-au rupt de viața plaiului natal drag, fie că vorbim despre instituțiile care ne afectează, în bine sau rău, existența noastră și a celor de lângă noi, oriunde ne-am afla. Misiunea noastră este de a informa, corect și complet, pentru a sprijini formarea unei comunități responsabilă și puternică, pentru a promova valorile locale autentice, oameni și locuri și, în general, pentru a contribui la binele societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Valorile europene la nivel de comunitate – de la fake news la realitate. Atelier de dezvoltare personală și educație

Biroul Parlamentului European în România, cu sprijinul organizației non-guvernamentale Școala de Valori, organizează joi, 20 octombrie 2022, un atelier cu tema ”Valorile europene la nivel de comunitate - de la fake news la realitate”.

Securistul și demagogul sau viceversa

Eduard Hellvig și Rareș Bogdan, doi dintre băieții lui...

Dezertori în faţa porţilor închise: rușii fug, dar multe țări nu-i primesc

Mii de ruşi fug din ţara lor. Vor să se eschiveze de înrolare şi de lupta pe front în Ucraina. Dar multe ţări europene refuză să-i primească.

Sclavia modernă există, profiturile sunt uriașe, iar traficanții ne râd în nas

România este în topurile internaționale. La trafic de femei...