Co-președintele USR Bistrița-Năsăud, deputatul Lorant Sas, ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Data:

Începând de marți, 22 iunie, România a preluat președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN). Lucrările Adunării generale a APCEMN s-au desfășurat în sistem videoconferință, ocazie cu care Parlamentul României, prin președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a preluat președinția organizației, de la Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, în cadrul sesiunii plenare a Adunării, deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Lorant-Zoltan Sas, șeful Delegației Parlamentului României la APCEMN, a fost ales vicepreședinte al organizației pentru un mandat de doi ani.

În discursul său din cadrul reuniunii Comisiei permanente a Adunării, care cuprinde șefii delegațiilor statelor membre, Lorant Sas a evidențiat că proiectele și inițiativele privind regiunea Mării Negre reprezintă o prioritate pe agenda politicii externe a României. De asemenea, a apreciat că este nevoie de accentuare unor domenii precum digitalizare și inovare, în vederea abordării eficiente a provocărilor cu care se confruntă comunitatea globală, în contextul pandemiei de Covid-19.

Citește articolul complet în Nasăudeanul

Năsăudeanul
Năsăudeanulhttps://nasaudeanul.ro
Subiectele și articolele din „Năsăudeanul” se referă în primul rând la oamenii de lângă noi: fie că vorbim despre năsăudeni, fie că vorbim despre locuitorii județului – al cărui al doilea nume este, să nu uităm, Năsăud – care își aduc local, zi de zi, contribuția pentru comunitate, fie despre cei care au plecat în străinătate pentru o viață mai bună, dar nu s-au rupt de viața plaiului natal drag, fie că vorbim despre instituțiile care ne afectează, în bine sau rău, existența noastră și a celor de lângă noi, oriunde ne-am afla. Misiunea noastră este de a informa, corect și complet, pentru a sprijini formarea unei comunități responsabilă și puternică, pentru a promova valorile locale autentice, oameni și locuri și, în general, pentru a contribui la binele societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Şapte localităţi din Covasna nu au medici de familie

Şapte localităţi din judeţul Covasna, în care trăiesc peste...

Cancelarul Austriei propune un nou calendar pentru aderarea României la Schengen, în primăvară

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a susținut miercuri seara o...

Putin: Conflictul în Ucraina va fi îndelungat. Președintele rus exclude o nouă mobilizare a rezerviştilor

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că în Ucraina...

VIDEO Volodimir Zelenski, desemnat „Personalitatea anului 2022” de revista Time

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost desemnat miercuri „Personalitatea...