Lipsesc materiale pentru intervenţii chirurgicale, iar solicitările sunt foarte multe. Prezentăm cazul unui bărbat care aşteaptă de mai mult timp o intervenţie pentru implantarea unui stent. “Eu am 300 de persoane pe lista de aşteptare. Dar le-am explicat că va dura, iar dacă vor să se opereze mai repede, i-am sfătuit unde pot să meargă”, a explicat directorul Grigore Tinică.

Pacienţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale ce nu reprezintă urgenţe sau suferă de afecţiuni care nu le pun viaţa în pericol imediat nu pot să se opereze la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” (IBCV) din Iaşi fiindcă nu există o serie de materiale esenţiale: stenturi şi substanţă de contrast. „Ziarul de Iaşi” vă prezintă cazul unui bărbat de 52 de ani, care aşteaptă de la începutul anului o intervenţie chirurgicală, însă de fiecare dată i s-a transmis că nu există materiale pentru realizarea intervenţiei.

Din informaţiile echipei de gardă de ieri, de la IBCV, cazul său nu este singular, fiind mai mulţi pacienţi care vor trebui să mai aştepte. Prof. dr. Grigore Tinică, managerul IBCV, a precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că situaţia este cauzată de lipsa aprobării bugetului pe noul an, o întârziere a stocurilor de materiale sanitare specifică primelor săptămâni dintr-un an, dar şi a presiunii puse de numărul foarte mare de pacienţi, din toată Moldova, pe care îi gestionează IBCV.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.