Coaliția pesedisto-liberală un pericol. Pentru mediul privat, coaliția PSD-PNL va fi precum ciuma. Nu prosperitate, ci sărăcie și afaceri închise. Indiferența în fața acestei realități care va ieși din urna de vot e greu de înțeles.
Noua Uniune Social – Liberală (USL) și împărțirea funcțiilor
Alianța PSD-PNL se pregătește de o victorie similară celei obținute de USL în 2012, adică de scoruri de aproape 60% după redistribuire. Nimic nu pare a-i sta în față în acest moment, arată sondajele de opinie.
Dacă trage lozul cel mare la europarlamentare și locale, va trece la planul pentru alegerile din toamnă: împărțirea tuturor funcțiilor importante în stat, de la președinte la premier, șefii celor două Camere ale Parlamentului și comisarul european.
Coaliția pesedisto-liberală vresă guverneze împreună următorii zece ani, să fie singurii stăpâni ai țării.
Nu se mai feresc, lucrează pe față la acest plan folosind două pretexte: stabilitatea și extremismul. Speculează astfel cu cinism fricile oamenilor de criza financiară, de război, pericolul extremei drepte.
Cred că nu are nicio importanță cum se va face împărțeala, dacă PSD sau PNL va da candidatul la prezidențiale sau premierul, cui îi va reveni Senatul și cui Camera.
Între Ciolacu și Ciucă sunt diferențe doar de nuanță, în sensul de comportament, capacitate de a răstălmăci lucrurile și tupeu, nu și de gândire, de proiect de țară.
Au dispărut diferențele ideologice între PNL și PSD
Iar între PSD și PNL nu mai există diferențe ideologice, după cum bine spunea candidatul comun la primăria Timișoara, Nicolae Robu: „Nu putem fi talibani, mai ales că, în ultimii multişori ani, nu mai sunt ideologiile atât de separate una de alta”.
Articolul integral în Revista22
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Autoarea (AP) este al treilea autor (in ultimele luni) preluat de aceasta pagina, poate si pentru ca acolo(la R-22) nu se mai permit aplauzele (chiar?) , aplauzele sunt hrana artistilor (precum ambrozia , hrana zeilor), iar cand este vorba de scris, aceste aplauze(comentarii), sunt la fel de bune , fie ca sunt pozitive , fie negative, in orice circumstanta denota ca articolul respectiv a avut un impact asupra cititorului…Cat despre acest articol, f. corect, cu adaugirea ca talibanii Romaniei, ca deobicei, sunt si ei „mai catolici decat Papa”, adica sunt supertalibani…