Coduri QR pentru morminte, cu poze și videoclipuri în amintirea celor răposați | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Coduri QR pentru morminte. O afacere inedită, lansată cu nici două luni în urmă de doi studenți, are succes la Iași.

Echipa „Soul Star” creează videoclipuri memoriale stocate pe coduri QR, în amintirea celor răposați (scanându-l, codul trimite pe oricine către un filmuleț memorial personal).

Ideea business-ului este inspirată din străinătate, așa cum au povestit inițiatorii proiectului pentru ,,Ziarul de Iași”. De altfel, un astfel de cod se poate achiziționa de pe site-uri din Occident, pe Amazon.com, de exemplu, prețul fiind de 65 de dolari.

„Ideea afacerii noastre a venit din străinătate, unde am observat cum QR codurile pot fi folosite pentru a păstra și accesa amintiri valoroase ale persoanelor dragi care nu mai sunt printre noi. Am fost inspirați să aducem această soluție inovatoare și în România, pentru a oferi oamenilor o modalitate modernă și personalizată de a-și aminti de cei pierduți.

Citește și: De ce nu colaborăm cu bulgarii. Nu ne considerăm reciproc suficient de relevanți | INTERVIU

Coduri QR pentru morminte, o afacere de succes

Noi suntem doi tineri studenți din București și preferăm să ne păstrăm anonimatul pentru moment, punând accentul pe proiectul nostru și pe impactul pe care îl poate avea.

Afacerea noastră are o lună și ceva. Deși suntem la început, avem un feedback pozitiv și încurajator din partea clienților care sunt din toată România, inclusiv din Iași”, a menționat studentul.

Astfel, cei doi au fost plăcut surprinși de interesul clienților pentru codurile QR menite să aline dorul celor îndurerați.

,,Asta ne arată că există o nevoie reală pentru acest tip de serviciu. Deocamdată operăm fără un sediu fizic și nu avem angajați. Noi ne ocupăm de toate aspectele afacerii, de la generarea QR codurilor și gravarea plăcuțelor, până la gestionarea comenzilor și relațiile cu clienții”, a adăugat acesta.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Povestea violonistului de la Auschwitz. Tânărul din Transilvania care a supraviețuit Holocaustului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related