duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterCoiful de sute de mii de euro descoperit în Siret, predat cu...

Coiful de sute de mii de euro descoperit în Siret, predat cu poliția pentru restaurare

Complexul Muzeal „Moldova” Iaşi se va ocupa de restaurarea unei piese „cu valoare istorică excepţională”

Coiful corintic de bronz descoperit în albia Siretului a fost luat în primire în cursul zilei de ieri, 15 ianuarie, de către reprezentanţii Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi. În etapa următoare, precizează reprezentanţii instituţiei culturale din Iaşi, se va stabili o comisie formată din restauratori şi conservatori ai Centrului de Conservare-Restaurare a Patrimoniului din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, comisia va face „o anamneză a obiectului” şi va stabili ulterior care sunt etapele de conservare preventivă şi/sau restaurare care se impun. După ce se vor parcurge toate aceste etape, iar specialiştii se vor asigura că obiectul este conservat şi/sau restaurat corespunzător, coiful va fi valorificat expoziţional de Muzeul de Istorie a Moldovei din incinta Palatului Culturii din Iaşi.

Coiful a fost predat în custodia Complexului Muzeal Naţional „Moldova” de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ. Reprezentanţii instituţiei de cultură ieşeană precizează că este vorba de „o piesă cu valoare istorică excepţională: un coif corintic din bronz, datat în secolul al V-lea î.H”. Obiectul a fost descoperit întâmplător în anul 2014 în albia Siretului, pe raza comunei Alexandru Ioan Cuza, judeţul Iaşi.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE