luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletter"Coincidențe" stranii în justiția ieșeană: soțul fostei judecătoare Butucă Corugă este director...

„Coincidențe” stranii în justiția ieșeană: soțul fostei judecătoare Butucă Corugă este director la firma lichidatorului Mititelu

Lichidatorul Corneliu Mititelu a devenit unul dintre oamenii de afaceri cei mai importanți din Iași. A ajuns la acest nivel adunând comision după comision din vânzarea bunurilor unor societăți aflate în faliment și devenind unul dintre cei mai importanți lichidatori din țară. Profitul îl investește acum într-o firmă de lactate pe care o deține în Botoșani și în care a investit, dintr-o mișcare, 1 milion de euro.

3 noiembrie 2020: Corneliu Mititelu și soția sa, Gabriela, au decis majorarea capitalului social al firmei Elly Food Traditional SRL Flămânzi-Botoșani cu 5,1 milioane de lei.

Bărbatul deține 60% din părțile sociale ale societății, iar femeia – 40%. Într-un an în care afacerile au fost afectate puternic de pandemie, investiții de asemenea amploare în Iași pot fi numărate pe degetele de la o mână.

Elly Food Traditional SRL a fost înființată în 2015 de un om de afaceri din Cisnădie și, după mișcări succesive, a ajuns să fie controlată total de soții Mititelu în octombrie 2019. În același an, firma a avut o cifră de afaceri de 2,6 milioane de lei și pierderi nete de aproape 180.000 de lei, precum și datorii de 16 milioane de lei. Cifrele nu îi descurajează pe noii patroni care pariază pe producția de lactate de vacă, oaie și capră, atuul fiind, conform site-ului societății, vacile din rasa Jersey care „produc mai mult lapte atunci când ascultă muzică. Ale noastre ascultă 🙂 (…) au propriile saltele de latex”. Firma are fermă de vaci, cereale și o fabrică de lactate. 

Pe lista angajaților de la Elly Food se află un nume care ridică un semn de întrebare: Cornel Butucă Corugă, „director de vânzări”.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE