sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăNewsletterColectă de bani în sprijinul primarului din Sfântu Gheorghe, amendat pentru arborarea

Colectă de bani în sprijinul primarului din Sfântu Gheorghe, amendat pentru arborarea

Serviciul de Asistenţă Juridică pentru Minorităţi „Miko Imre”, înfiinţat de Uniunea Democrată Maghiară din România, a lansat o colectă de bani în sprijinul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care, în urmă cu câteva zile, a fost amendat de către Prefectura Covasna cu suma de 10.000 de lei pentru pavoazarea oraşului cu steaguri şi cocarde roşu-alb-verde de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită pe 15 martie, informează Agerpres.

Conducerea Serviciului menţionează, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, că „nu este doar o problemă a primarului, ci a întregului oraş” şi solicită membrilor comunităţii maghiare să dea dovadă de solidaritate donând, în mod simbolic, câte un leu pentru plata amenzii.

„Solicităm donatorilor să doneze câte un leu. (…) Donaţia poate fi făcută personal în cutia amplasată la sediul Serviciului din strada Martinovics 2, iar de luni va fi posibilă şi plata online pe site-ul www.mikoimre.ro” , se arată în postare.

Primarul Antal Árpád a primit săptămâna aceasta două amenzi a câte 5.000 de lei pentru arborarea steagurilor roşu-alb-verde în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, precum şi a cocardelor în aceleaşi culori amplasate pe stâlpii din oraş cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Antal Árpád a mai fost sancţionat din aceeaşi cauză în ultimii doi ani, tot cu câte 10.000 de lei, de către conducerea Prefecturii Covasna, pe motiv că nu a respectat prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, care stipulează faptul că drapelele altor state pot fi arborate pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor legale.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE