joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterColegiul Medicilor susţine sedarea ori legarea pacienţilor de paturi la ATI

Colegiul Medicilor susţine sedarea ori legarea pacienţilor de paturi la ATI

Colegiul Medicilor din România a reacţionat în urma informaţiilor referitoare la procedurile aplicate în cazul pacienţilor COVID-19 internaţi în secţiile ATI.

Aceştia au explicat că, în secţiile ATI, sedarea este necesară, însă mai ales „imperativă“ în unele cazuri pentru a facilita suportarea plămânului artificial sau a ventilatorului mecanic, dar şi pentru ca pacientul să nu se pună în pericol în cazul în care este agitat sau dacă are mişcări necontrolate.

„În unele cazuri, pentru ca pacientul să nu se autoaccidenteze, dar şi ca dispozitivele medicale, precum cateterele, să poată fi utilizate corect şi eficient, medicii ATI recomandă fixarea mâinilor pacientului cu sisteme special destinate acestui scop“, au precizat aceştia.

De asemenea, reprezentanţii Colegiului Medicilor au explicat că medicul ATI este cel calificat să identifice şi să stabilească între sedarea minim necesară şi contenţie în funcţie de fiecare caz în parte.

„Medicina se face minut cu minut, la patul bolnavului, având ca bază dovezile ştiinţifice şi educaţia medicală continuă, iar evoluţia stării pacientului, precum şi specificul fiecărui caz în parte determină deciziile şi conduita terapeutică, bineînţeles în conformitate cu ghidurile şi protocoalele aplicabile. Pentru cel mai bun rezultat, medicul trebuie să fie ajutat de o echipă medicală corespunzătoare şi bine pregătită, echipamente şi să îşi desfăşoare activitatea într-un spaţiu adecvat. De altfel, acesta este un apel lansat în repetate rânduri în ultima perioadă de Colegiul Medicilor din România“, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, preşedintele CMR.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE