duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterColonelul acuzat de atrocităţi la Revoluţie merge liniştit în Parlament, deşi liderul...

Colonelul acuzat de atrocităţi la Revoluţie merge liniştit în Parlament, deşi liderul AUR pretindea că a luat măsuri

Francisc Tobă, acuzat că ar fi participat activ la reprimarea manifestanţilor în decembrie 1989, a declarat, la postul B1 TV, că decizia conducerii AUR de a-i invalida mandatul de parlamentar nu are niciun suport legal. În plus, Tobă a precizat că este acuzat de “crime şi alte prostii” care nu au fost confirmate şi pentru care nici Curtea de Apel Militară nu a decis să înceapă urmărirea sa penală.

“E o poveste frumoasă, dar care nu are suport legal. Un mandat nu poate fi invalidat decât în condiţiile legii şi legea spune foarte clar că mandatul e invalidat de Comisia de validare doar dacă în campania electorală candidatul a săvârşit fapte penale legate de aplicarea legilor electorale. Eu nu sunt în această situaţie.

Referitor la acuzele aduse privind activitatea mea din timpul Revoluţiei, am pus la dispoziţia conducerii AUR, acum vreo 10 zile, tot dosarul din care reiese foarte clar că cea mai înaltă instanţă militară – Curtea de Apel Militară – a decis neînceperea urmăririi penale, pentru că faptele nu există şi rechizitoriul e lovit de nulitate absolută, pentru că nu a respectat Codul de Procedură Penală. Am primit sentinţa în 2004”, a afirmat Tobă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE