Combinatul siderurgic Liberty Galați va beneficia de un împrumut de 750 de milioane de lei, parte a unui program de sprijin pentru reducerea emisiilor de carbon și susținerea sectorului industrial, măsuri convenite între Guvern și Comisia Europeană.
În ședința de Guvern de joi, 21 noiembrie, a fost aprobată „Strategia industrială a României pentru perioada 2024-2030”, care definește viziunea națională asupra politicii industriale, prin raportare la contextul european și internațional.
Inițiator al actului normativ, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va ghida transformarea industrială a României printr-un proces de retehnologizare, adaptat la procesele de digitalizare și de tranziție la o economie verde și sustenabilă.
Europarlamentarul Dan Nica, președinte al Grupului S&D din cadrul Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European, a susținut în cadrul mai multor runde de consultări cu Comisia Europeană necesitatea păstrării competitivității industriei europene, în paralel cu atingerea obiectivelor cuprinse în Pactul Verde european.
Citește și: Alegeri prezidențiale 2024. Peste 48.000 de români au votat în Diaspora
Comisia Europeană sprijină industria română cu 578 de milioane de euro
După cum a informat ziarul „Viața liberă”, Comisia a anunțat joi, 21 noiembrie, că a aprobat o schemă de ajutoare de stat în valoare de 578 milioane de euro, al cărei scop este să reducă nivelul taxei pe energie electrică pentru întreprinderile mari consumatoare de energie din România, vizate fiind industria siderurgică, industria cimentului, industria chimică etc., în conformitate cu un set de criterii și condiții stabilite la nivelul Uniunii Europene.
Tot în cursul zilei de joi, Guvernul a aprobat Strategia industrială a României, ce oferă inclusiv cadrul pentru facilitarea accesului la finanțare pentru companiile din sectorul industrial, prin lansarea unor scheme naționale de ajutor de stat sau prin intermediul unor scheme de împrumuturi cu garanții de stat. Aceste surse de finanțare vin în completarea cadrului de asistență financiară nerambursabilă prin fonduri structurale și PNRR, focalizate pe sprijinirea întreprinderilor industriale în tranziția verde și digitală.
Continuarea, în Viata-libera.ro
Citește și: Lasconi, un fel de Reagan mioritic? | Deutsche Welle
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Foto: Liberty Galați / Facebook)
Pentru ce le dă banii, că de produs nu se mai produce nimic de un an la combinat,totul este mort!
Cand isi achita datoriile combinatul si cand incepe sa produca ?