Comisarul european Nicolas Schmit a mulțumit României pentru reacția rapidă și eficientă la criza umanitară generată de conflictul din Ucraina

Data:

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit joi, la Palatul Victoria, cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale. În cadrul întrevederii, a fost analizat răspunsul Uniunii Europene la criza generată de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Premierul român a subliniat nevoia de solidaritatea europeană atât în privința gestionării fluxului de refugiați din Ucraina, cât și pentru a proteja economia românească și cetățenii de efectele crizelor multiple pe care le traversăm.

„Cei peste 620.000 de refugiați care au intrat în România de la debutul conflictului, dintre care foarte mulți sunt copii, au beneficiat de sprijinul solidar al autorităților și societății civile, care au asigurat și continuă să asigure adăpost, hrană și servicii sociale integrate, inclusiv pentru accesul copiilor la educație. O atenție specială a fost acordată nevoii de sprijin pentru Republica Moldova, afectată de valul de refugiați, pe fondul problemelor economice cu care se confruntă”, a transmis Guvernul României.

Nicolas Schmit a mulțumit României inclusiv pentru sprijinul acordat copiilor ucraineni care au nevoie de acces la educație

Comisarul Nicolas Schmit a transmis mulțumiri României pentru reacția rapidă și eficientă la criza umanitară generată de conflictul din Ucraina, subliniind eficiența eforturilor de a primi cei peste o jumătate de milion de refugiați.

O mențiune specială a fost remarcată în legătură cu sprijinul acordat copiilor ucraineni care au nevoie de acces la educație. Oficialul european a transmis sprijinul Comisiei Europene pentru accesarea rapidă a fondurilor aflate deja la dispoziția statelor membre, acestea urmând a fi suplimentate cu noi resurse.

Detalii, aici: https://gov.ro/…/intrevedera-premierului-nicolae-ionel…#NicolaeIonelCiuca#NicolasSchmit#Ucraina

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cauza exploziei la blocul din Craiova, o posibilă acumulare de gaze

Cauza exploziei la blocul din Craiova, în urma căreia...

Inspectorii Gărzii de Mediu fac verificări în pădurea deținută de IKEA în Iași | Ziarul de Iași

Inspectorii Gărzii de Mediu fac verificări în pădurea deținută...

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...