Comisarul european Olivér Varhelyi: „Continuăm să sprijinim Republica Moldova prin toate mijloacele de care dispunem”

Data:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și Oliver Varhelyi, comisarul european pentru extindere și vecinătate, au discutat miercuri despre efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și despre eforturile țării sale de a sprijini refugiații ucraineni.

„Continuăm să sprijinim Republica Moldova prin toate mijloacele de care dispunem pentru a atenua consecințele războiului pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei. Sunt impresionat de rapiditatea cu care a fost completat chestionarul UE.

În prezent, Comisia își pregătește avizul cu privire la cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi.

Republica Moldova a depus o cerere oficială de aderare la UE la începutul lunii martie 2022

Amintim că, în calitate de țară învecinată cu Ucraina, Republica Moldova a fost grav afectată de războiul în curs. Pe lângă faptul că a primit un număr mare de refugiați ucraineni, țara s-a confruntat și cu atacuri cibernetice și o serie recentă de incidente de securitate în Transnistria, regiunea separatistă sprijinită de Rusia.

În contextul invaziei Ucrainei de către Rusia, Republica Moldova a depus o cerere oficială de aderare la UE la începutul lunii martie 2022. Parlamentul European a solicitat, de asemenea, acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE, într-o rezoluție adoptată la 5 mai.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...

Candidatul independent care ar putea provoca înfrângerea lui Trump în fața lui Biden | Aktual24

Campania independentă a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru...

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ |Aktual24

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la...