joi, 5 august 2021
AcasăNewsletterComisia Europeană va cere refacerea legilor justiţiei şi combaterea corupţiei din România....

Comisia Europeană va cere refacerea legilor justiţiei şi combaterea corupţiei din România. De urgenţă

Refacerea legilor justiţiei, dar şi stabilizarea şi consolidarea cadrului de combatere a corupţiei sunt ”urgenţele” pe care Comisia Europeană le transmite autorităţilor române în cadrul consultărilor privind raportul privind statul de drept, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene şi Comisar european pentru Valori şi Transparenţă, Vera Jourova, într-un interviu pentru G4Media.

Oficialul european a mai precizat că România trebuie să remedieze urgent problemele create în justiţie în perioada 2017- 2019 pentru ca MCV să fie închis.

De asemenea, Vera Jourova a anunţat că executivul european va propune două iniţiative dedicate mass-media: o recomandare adresată statelor membre de a îmbunătăţi siguranţa jurnaliştilor, precum şi o iniţiativă privind combaterea abuzului de procedură privind procesele care au ca scop reducerea la tăcere a presei libere.

Întreabată care sunt principalele ei preocupări în cazul României în ceea ce priveşte statul de drept şi sistemul judiciar, Jourova a răspuns:

“Preocupările noastre le sunt bine-cunoscute tuturor celor care urmăresc aceste chestiuni. Dacă ar fi să numesc doar câteva aspecte în privinţa cărora este important să se ia măsuri urgente, acestea ar fi: să se refacă legile justiţiei, astfel încât acestea să asigure eficienţa şi independenţa sistemului judiciar, şi să se stabilizeze şi consolideze cadrul privind combaterea corupţiei.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE