Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, în unanimitate, cererea justiţiei privind încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, informează Agerpres.ro.
Tudorache este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.
Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dezbată şi să se pronunţe prin vot, tot luni, de la ora 16.00, asupra acestei solicitări şi a raportului Comisiei juridice.
Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a solicitat în 16 noiembrie Camerei Deputaţilor aprobarea efectuării unei percheziţii informatice în dosarul în care deputatul Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.
Concret, procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul și dosarul penal întocmite de procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților încuviințarea percheziției informatice față de Daniel Tudorache, care are calitatea de suspect în dosar.
DNA a anunţat în 21 octombrie anul acesta că fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie şi fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.
Daniel Tudorache este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.
Marian Vanghelie este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave (patru fapte, din care una în formă continuată), instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 fapte, din care trei în formă continuată), instigare la fals material în înscrisuri oficiale (două fapte, din care una în formă continuată) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Citește și: România nu va recupera niciodată tezaurul de la Moscova
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(FOTO: Inquam Photos / George Călin)