Compania de Apă Oltenia vrea indemnizații de două ori mai mari pentru membrii CA. Primăria Craiova se opune | Știri Craiova

Data:

spot_img

Compania de Apă Oltenia (CAO) cere ca membrii Consiliului de Administrației (CA) să primească o indemnizație mai mare, aproape dublă. Primăria Craiova susține că solicitarea societății nu este în limitele legii.

Oricum, aprobarea măririi ar fi fost ca o gaură în conductele CAO, în condițiile în care craiovenii și doljenii racordați la rețeaua publică de apă sunt extrem de nemulțumiți de deciziile Companiei de a sista sau limita consumul de apă pe timpul verii, dar și de calitatea ei. În plus, compania are aproape suta de procese în instanță pentru că a spart drumurile și nu le-a readus la starea inițială, majoritatea străzilor din Craiova fiind ciuruite.

Citește și: Remus Truică a fost eliberat din închisoare după ce a achitat 17.000 de euro. A susținut că „și-a făcut datoria față de țară”

Compania de Apă a solicitat ca în cadrul ședinței Consiliului Local Craiova din această lună să fie aprobată creșterea remunerației fixe a administratorilor de la 5.168 lei/brut/lună la 10.480 lei.

Membrii CA de la Compania de Apă Oltenia au rămas fără prime

Legea 296/2023 a fost modificată, arată CAO, astfel încât, membri nu mai pot primi o ”componentă variabilă” care se acorda la sfârșitul anului sub forma unei prime, ”proporțional cu gradul de îndeplinire a indicatorilor de performanță”, ea fiind eliminată. Acum, remunerația membrilor neexecutivi  ai consiliului de administrație este formată doar dintr-o indemnizație fixă lunară care nu poate depăși de 3 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar.

”Operatorul regional consideră faptul că este necesară actualizarea remunerației

membrilor Consiliului de Administratie al Companiei de Apa Oltenia SA, astfel încât aceasta să fie în concordanță cu importanța și complexitatea activității Companiei și a atribuțiilor membrilor Consiliului. Precizează, de asemenea, că maximul remunerației fixe care poate fi acordată conform prevederilor OUG 109/2011 este de 15.720 lei, iar comitetul de nominalizare și remunerare a propus acordarea unei remunerații în sumă de 10.480 lei”, arată funcționarii Primăriei Craiova în Raportul întocmit pentru respingerea propunerii CAO.

Continuarea, în Stiricraiova.ro

Citește și: Decontarea concediului de odihnă neefectuat, noua metodă de a stoarce bani de la buget

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Stiricraiova.ro)

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related