marți, 30 noiembrie 2021
AcasăNewsletterCompania spaniolă Acciona câștigă contracte pentru autostrăzi si drumuri expres de 16,5...

Compania spaniolă Acciona câștigă contracte pentru autostrăzi si drumuri expres de 16,5 milioane de euro în România

Acciona va analiza viabilitatea a cinci autostrăzi și drumuri expres, în cadrul unui plan de infrastructură.

Compania spaniolă a câștigat în ultimul an și jumătate cinci contracte de inginerie în România, pentru a dezvolta studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru construcția a cinci autostrăzi si drumuri expres, cu o lungime totală de 540 de kilometri și o valoare de 16,5 milioane de euro, a informat compania într-un comunicat de presa. 

Contractele constau în pregătirea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru următoarele proiecte: drumul expres de mare viteză Bacău – Pașcani, de 78 de kilometri, în valoare de 3,48 milioane de euro; extinderea studiului de fezabilitate pentru autostradă Târgu Mureș – Târgu Neamț, de 211 kilometri și 3,61 milioane de euro; elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres Buzău – Brăila, de 100 de kilometri și 3,41 milioane de euro; pregătirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres Focșani – Brăila, de 80 de kilometri și 3,08 milioane de euro; și elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres Brăila (Jijila) -Tulcea (Cataloi), 70 de kilometri și 2,91 milioane de euro.

Aceste proiecte, acordate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România în ultimul an și jumătate, sunt incluse în Planul de Infrastructură de Transport al țării și fac parte din Programul POIM (Planul Operațional Infrastructură Mare) finanțat cu 85% din fondurile de coeziune ale UE și 15% fonduri proprii locale.

Acciona este deja prezent pe piața de infrastructură din România cu diverse contracte de apă, precum și extinderea liniei de nămol a stației de epurare Pitești sau construcția a 50 de kilometri de canalizare și rețea de apă potabilă cu 20 de stații de pompare și un sistem de telecontrol a patru localității.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE