Comparaţii între salarii. Cât se câștigă în principalele oraşe mari din ţară

Data:

Salariul mediu net încasat în județul Iași, în luna august, a fost al șaselea cel mai mare din România. Însă, din cele opt regiuni de dezvoltare ale țării, Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, din care face parte și Iașul, și-a plătit angajații cu al treilea cel mai mic salariu mediu net. 

Datele furnizate de Direcția Județeană de Statistică arată că o singură regiune de dezvoltare, București-Ilfov, asigură angajaților salarii peste media la nivel național, iar județele-nucleu ale regiunilor de dezvoltare acaparează activitatea economică din zonele în care se află și se distanțează puternic de restul județelor din jurul lor.

Citește și: Șmecheria prin care comisia de la UBB Cluj i-a protejat pe Bode și lucrarea lui de doctorat

Capitala a fost singurul loc din țară în care salariul mediu net a depășit pragul de 5.000 de lei (cu o medie salarială de 5.119 lei), în condițiile în care salariul mediu net în România a fost de 3.933 de lei.

Iar Regiunea de dezvoltare București-Ilfov, compusă din Municipiul București și județul Ilfov, a fost singura regiune din țară în care salariul mediu s-a situat peste media națională.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pagina de Facebook a Anei Birchall a fost spartă – hackerii au pus steagul Isis la poza de profil

Pagina oficilă de Facebook a Anei Birchall, fost ministru...

Centrul Cultural Româno-Ucrainean inaugurat la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați

Facultatea Transfrontalieră din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din...

VIDEO Un mort și 3 răniți în accidentul feroviar din Gara Galați

O locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de...