luni, 6 decembrie 2021
AcasăDeutsche WelleCompetiția pentru mașina viitorului. Rămâne Germania în urmă?

Competiția pentru mașina viitorului. Rămâne Germania în urmă?

Asistăm la revoluţionarea industriei auto. Experții atrag atenţia că producătorii de automobile care pun accentul pe software vor domina piața. Mari companii ca BMW, VW sau Daimler şi-ar putea pierde poziţiile de top.

Cine își cumpără în ziua de azi o mașină o va folosi, probabil, între cinci și șapte ani, până la apariția unor noi modele. „În viitor, autovehiculul va fi optimizat la fiecare trei luni“, explică pentru DW Claus Gruber, inginer expert în software auto. „Prin actualizarea sistemului vor fi asigurate funcții noi și elemente de securitate, așa cum suntem obișnuiți noi în prezent de la telefoanele inteligente și laptopuri.“

Gruber este co-autorul unui studiu care prezintă premisele pentru trecerea la o industrie auto bazată exclusiv pe software. Costurile dezvoltării de software pentru noile modele de mașini se vor dubla în următorii zece ani. Cea mai mare parte a acestor costuri (45%) va reveni sistemului de conducere autonomă.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE