Complex rezidențial, înghițit de praf: „Nu știu ce e de făcut” VIDEO | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Într-un film western, dintr-un nor de praf e așteptat să apară în goana calului un șerif care se va răfui cu bandiții care terorizează orașul. Locatarii din complexul rezidențial Roua din Moara de Vânt văd zilnic norii de praf, dar șeriful nu apare. Din vălătucii de praf încins apar unul după altul camioanele încărcate care se îndreaptă spre șantierul Spitalului Regional de Urgență și trec în viteză pe lângă blocurile de locuințe date în folosință în urmă cu cinci ani.

YouTube video

„E gălăgie, e praf. Și nu trec câte un camion, două, trei, trec de zeci de ori”

Vestea care i-a făcut pe majoritatea ieșenilor să răsufle ușurați – încep în sfârșit lucrările la Spitalul Regional de Urgență – s-a transformat într-un coșmar pentru locatarii de la Roua, situat chiar pe traseul constructorilor.

Citește și: Cine este de vină, poporul sau politicienii?

“Au zis că vor folosi acest drum cât fac organizarea de șantier, apoi trebuie să defrișeze o porțiune de pădure în dreptul Bulevardului C.A. Rosetti și vor merge pe acolo. Ei, încă se merge pe la Roua, sunt două blocuri față în față și se mișcă drumul cu totul când trec camioanele. Era asfalt bun, s-a stricat. E gălăgie, e praf. Și nu trec câte un camion, două, trei, trec de zeci de ori”, spune Mihai Glăvan, unul dintre proprietarii de la Roua Moara de Vânt.

YouTube video

Exasperat, a început să filmeze camioanele și norii de praf. Într-un astfel de film făcut cu telefonul mobil, șirul de camioane e filmat din depărtare, iar norul de praf formează o linie continuă care le unește pe tot traseul.

În altele, camioanele sunt filmate chiar când intră pe străduța îngustă dintre blocuri.

“Nu știu ce e de făcut, nu știu unde să facem sesizare”, spune Mihai Glăvan.

Citește și: Excelența în educație, premiată la Gala Mentor, ajunsă la cea de-a a XIV-a ediție

“De două zile au început să ude, dar trec zeci de camioane cu pietriș, merg cu viteză, se strică drumul, e gălăgie. Iar pe unde s-a udat, se usucă imediat”, adaugă Mihai Glăvan, în timp ca mai face o poză cu un camion care apare în zare, de după  un pâlc de copaci, aducând cu el un nor prăfos.

Articolul integral, în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...