COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA – angajări verificate de DGA. Anchetatorii trebuie să identifice drumul plicurilor

Data:

spot_img

Angajările derulate de-a lungul timpului la Complexul Energetic Hunedoara sunt cercetate acum de Direcția Generală Anticorupție. Mai multe persoane cu funcții de conducere din cadrul CEH au fost invitate de reprezentanții DGA pentru a răspunde în fața polițiștilor anticorupție. 

Dosarul a fost înregistrat în anul 2020.

23 de articole a scris Gazeta de dimineață în ultimii șapte ani despre acest subiect. O simplă căutare pe site-ul GDD reprezintă un mini-rechizitoriu care ar fi putut reprezenta un bun ghid orientativ pentru organele statului. Nu a interesat pe nimeni semnalul media despre acest flagel al corupției dezvoltat la CEH. Acum când CEH nu mai reprezintă aproape nimic, organele statului ”caută orbul ca să-i scoată ochii”.

Plângere din anul 2020…

Polițiștii Serviciului General Anticorupție Hunedoara caută faptele de corupție legate de angajările suspecte realizate la Complexul Energetic Hunedoara. Cercetările au la bază o reclamație înregistrată în anul 2020.

Informațiile GDD arată că perioada verificată ar fi cea din 2017 până în anul 2021.

Mai mulți muncitori, dar și foști șefi din CEH, au fost deja audiați.

Pentru a avea un tablou complet al mișcării personalului din sistemul energetic din județul Hunedoara, trebuie să stiți că în anii 2017, 2018 și 2021, CEH a făcut disponibilizări. Cu alte cuvinte strategia managerială a acestei companii a statului a indicat nevoia de restructurare a societății cu 2.500 de posturi. Teoria restructurării prin concediere colectivă (disponibilizare) are în vedere posturi, nu angajați. Această măsură este practicată de societățile aflate în dificultatea care urmează un plan de redresare / reorganizare. Ca atare, în baza unei analize tehnico-economice, conducerea companiei trebuia să stabilească ce posturi nu mai sunt utile, pot fi desființate, și care sunt generatoare de costuri nejustificate. Teoria nu are nimic în comun cu logica planului de reorganizare de la CEH, unde pe listele de disponiblizare se regăsesc angajații pensionabili sau în prag de pensionare. Această practică e împământenită de ani de zile. Ea nu are nimic în comun cu legile în vigoare, dar a fost îmbrățișată de toate Guvernele în lipsa unei strategii energetice care să vizeze și compania hunedoreană.

Ceea ce a întrecut orice limită este numărul mare de angajări realizate în aceeași perioadă. Dacă vă spuneam că prin trei runde de disponibilizări au ieșit din sistem 2.500 de angajați, ei bine, în aceeași perioadă au fost angajate 1200 de persoane.

Cu alte cuvinte, CEH a dat afară pe bani mulți ”pensionarii” și a angajat alte costuri pentru 1200 de persoane.

Ați putea spune că e o normalitate, de ce să rămână pensionarul în sistem. Așa este, doar că pensionarul nu trebuia să plece cu salarii compensatorii, sume care înseamnă un efort financiar nejustificat economic și legal.

Articolul cmplet poate fi citit pe site-ul GAZETA DE DIMINEAȚĂ.

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Număr fără precedent de cazuri grave de arsuri la Spitalul Județean Slatina | Reporter 24

Număr fără precedent de cazuri grave de arsuri: Spitalul...

Vinul în 2025: provocări și prețuri. Planurile cramei Gramma Iași | Ziarul de Iași

Vinul în 2025: provocări, prețuri și planurile cramei Gramma...