vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterComplexul Energetic Oltenia a funcționat, în medie, cu un grup energetic în...

Complexul Energetic Oltenia a funcționat, în medie, cu un grup energetic în acest an

Situație îngrijorătoare la nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO), din cauza producției slabe de energie electrică. Potrivit președintelui Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, din ultimele date prezentate sindicatelor de către administrație, rezultă că societatea a avut în 2020 cele mai slabe vânzări din ultimii ani.

Astfel, producătorul de energie electrică a funcționat în medie cu un singur grup, raportat la producția realizată. Compania dispune de 10 blocuri energetice la sucursalele electrocentrale din Gorj și Dolj, însă unele sunt oprite definitiv, iar grupul 5 de la Rovinari este în modernizare.

Colosul energetic ar putea miza pe 7 – 8 grupuri, dacă ar exista cerere de energie pe bază de cărbune din partea Sistemului Energetic Național. În ultimii doi ani s-a mers foarte mult pe importuri, dat fiind prețul mai mic, iar acest lucru a afectat din plin producătorii clasici.

Vor încheia anul cu pierderi

Complexul Energetic Oltenia a prognozat deja pierderi în Bugetul de Venituri și Cheltuieli pe 2020. Nu se știe însă care va fi nivelul acestora, dacă s-a mers așa de prost cu vânzările în primele 9 luni ale acestui an.

Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE