sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterComunele din judeţul Iaşi care au atras “zero barat” fonduri europene

Comunele din judeţul Iaşi care au atras “zero barat” fonduri europene

Localităţile Dolheşti, Schitu Duca şi Sireţel nu au accesat bani comunitari pe cea mai populară măsura de atras fonduri. “Poate Costel Alexe, noul preşedinte al CJ Iaşi, o să lase tabla deoparte şi o să se ocupe de apa şi canalizarea din Schitu Duca”, a comentat ironic fostul edill din localitate. Gelu Şpaiuc, din Sireţel, dă vina pe „moştenirea grea”.

Trei primării din judeţul Iaşi nu au luat nici măcar un euro de la Uniunea Europeană prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Deşi sunt puse la bătaie miliarde de euro pentru realizarea investiţiilor la standarde europene, eficiente şi rentabile, comunele Dolheşti, Schitu Duca şi Sireţel nu figurează ca beneficiari ai finanţărilor nerambursabile acordate în cadrul PNDR pentru sesiunile de primire a proiectelor deschise începând cu anul 2015, se arată într-un răspuns transmis „Ziarului de Iaşi” de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) prin Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (CRFIR) 1 Nord – Est Iaşi.

De asemenea, comunele ieşene Ciohorăni şi Hărmăneşti au obţinut cele mai mici sume pentru finanţarea prin PNDR 2014-2020 a investiţiilor de interes public.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE