Conac de un milion de euro, vilă de 2,9 mil. euro. Topul celor mai scumpe proprietăți de vânzare

Data:

Conac în satul Vişan, cu piscină exterioară şi cu foişor de vară care comunică în subteran cu crama de la subsolul clădirii principale? Sau vilă în Sărărie, cu şemineu în fiecare dormitor, cu beci şi cramă, cu piscină interioară şi saună?

O clădire monument, în care trebuie investit serios, dar care vine la pachet cu o suprafaţă generoasă de teren, într-o zonă care devine noul El Dorado al Iaşului, sau o vilă cu 15 camere, fiecare dotată cu propria baie, în Copou, în apropierea a mai multor unităţi medicale importante ale Iaşului? 

Cine are bani de investit, în vremuri de criză, câştigă, spun agenţii imobiliari. Dar, mai întîi, ar trebui să plătească preţul “de pe etichetă”. Adică milioane de euro. Cam atât costă cele mai scumpe proprietăţi scoase la vânzare în Iaşi. „Ziarul de Iaşi” le-a trecut pe toate în revistă.

Preţul pe metru pătrat, în imobiliare, a crescut în ultimul an, iar dobânzile la creditele imobiliare, de asemenea. Piaţa stagnează, se plâng agenţii imobiliari, care mai văd cereri doar pe apartamente sub 60.000 de euro. Dar cine are bani să investească acum va câştiga mai târziu, e convins Răzvan Butnar, de la agenţia Răzvan Paul Imobiliare: „În momentul ăsta nimic nu merge. Personal, ce tranzacţii am încheiat eu au fost tranzacţii mari, dar în domeniu industrial.

Citește și: Regina care a umplut golul lăsat de dispariția unui imperiu. Ce va urma?

Pe partea de imobile, piaţa stagnează. Birourile de creditare se plâng că nu au dosare noi, nu ştiu ce se va întâmpla. Dobânda unui credit simplu ipotecar a ajuns de la 3,6% acum un an, la 7,6 – 8% acum.

Iar clienţii în momentul ăsta sunt cei care îşi permit să plătească cash. Eu am vândut recent o clădire cu 1,2 milioane de euro, cu tot cu o hală, dar nu e de locuit. În perioadele proaste, de criza, cei care au bani profită, investesc.”

Continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au fost finalizate lucrările la noua Policlinică din Alba Iulia. Ambulatoriu va funcționa din 7 mai

Cum arată noua Policlinică din Alba Iulia. Noul Ambulatoriu...

Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, nu poate justifica 224.743 euro

Justiția ieșeană este chemată să decidă în privința confiscării...

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...