joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterConacul Mocioni din Foeni, reabilitat prin granturi norvegiene

Conacul Mocioni din Foeni, reabilitat prin granturi norvegiene

Reabilitarea Conacului Mocioni de la Foeni va intra pe finanțare europeană în luna aprilie, anunță Consiliul Județean Timiș, iar lucrările propriu-zise ar trebui să dureze trei ani, de la data demarării acestora.

Demararea procedurilor de reabilitare se datorează suplimentării fondurilor alocate programului RO-CULTURA, program finanțat prin granturi norvegiene. Este prevăzută reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea conacului aflat la o distanță de 42 km de Timișoara. Proiectul va fi patronat de Michael de Styrcea, urmașul familiei Mocioni, care va acționa ca ambasador. CJT are deja documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, iar după ce va accesa finanțarea va lansa în licitație proiectul tehnic și execuția lucrării. Valoarea totală a proiectului este de aproape 12 milioane lei, iar contribuția CJ se ridică la 20%. Investiția se realizează într-un parteneriat cu  North Consulting.

„Prin această investiție, abordăm mediul rural care nu a beneficiat mereu de atenția cuvenită. Practic, completăm oferta turistică și culturală a județului, dincolo de ceea ce are Timișoara de oferit. Proiectul se afla în așteptare încă de anul trecut, iar acum am primit o veste excelentă.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE