Conacul Mocioni din Foeni, reabilitat prin granturi norvegiene

Reabilitarea Conacului Mocioni de la Foeni va intra pe finanțare europeană în luna aprilie, anunță Consiliul Județean Timiș, iar lucrările propriu-zise ar trebui să dureze trei ani, de la data demarării acestora.

Demararea procedurilor de reabilitare se datorează suplimentării fondurilor alocate programului RO-CULTURA, program finanțat prin granturi norvegiene. Este prevăzută reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea conacului aflat la o distanță de 42 km de Timișoara. Proiectul va fi patronat de Michael de Styrcea, urmașul familiei Mocioni, care va acționa ca ambasador. CJT are deja documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, iar după ce va accesa finanțarea va lansa în licitație proiectul tehnic și execuția lucrării. Valoarea totală a proiectului este de aproape 12 milioane lei, iar contribuția CJ se ridică la 20%. Investiția se realizează într-un parteneriat cu  North Consulting.

„Prin această investiție, abordăm mediul rural care nu a beneficiat mereu de atenția cuvenită. Practic, completăm oferta turistică și culturală a județului, dincolo de ceea ce are Timișoara de oferit. Proiectul se afla în așteptare încă de anul trecut, iar acum am primit o veste excelentă.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Noi gândim, nu doar muncim!

Un val de emoție publică genera, în urmă cu două zile, întâia listare la Bursa din New York (NYSE) a unei companii românești „unicorn”,...

Ministrul Drulă vine cu vești bune pentru infrastructura rutieră majoră din zona București – Ilfov

"Dacă nu vor fi depuse iarăși contestații (ceea ce ne dorim cu toții), vom semna curând contractul de proiectare și execuție", a anunțat ministrul.

Scandalul dintre USR și PNL continuă la Iași. Primarul intră în grevă japoneză

Mihai Chirica, primarul Iașului, și Cosette Chichirău, președintele USR Iași, s-au lansat într-un război al declarațiilor politice după ce bugetul Iașului a fost respins joi seară, după o ședință de 8 ore. Chirica a spus că va intra în grevă japoneză de luni și că va întrerupe orice relație cu USR-PLUS, pe care îi acuză de „dilentatism politic” și că au trântit bugetul.