Concedieri la LEONI Bistrița. Compania a avut anul trecut profit de aproape 10 milioane de euro | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Concedieri la LEONI Bistrița. Producătorul de cablaje auto, care a făcut anul trecut profit de 9,97 milioane de euro, se plânge de reducerea drastică a comenzilor pentru vehicule electrice și anunță concedierea colectivă a 10% din angajați, adică aproximativ 430 de muncitori.

În contextul economic generat de scăderea drastică a comenzilor pentru vehicule electrice, LEONI Wiring Systems Bistrița este nevoită să ia măsuri pentru consolidarea și stabilizarea sustenabilă a operațiunilor fabricilor din Bistrița, se precizează în comunicatul oficial. În urma unei analize detaliate a situației economice și operaționale actuale în zona electromobilității și ca urmare a informării de către managementul companiei a organizației sindicale, s-a decis reducerea numărului de angajați cu până la 10%.

Citește și: Remus Truică a fost eliberat din închisoare după ce a achitat 17.000 de euro. A susținut că „și-a făcut datoria față de țară”

Această măsură este necesară pentru a menține competitivitatea și viabilitatea pe termen lung a companiei, mai precizează LEONI Wiring Systems Bistrița.

Conform datelor financiare declarate pe anul trecut (cele mai recente) se poate vedea că LEONI Bistrița a înregistrat un profit de aproape 49 de milioane de lei, adică 9,97 milioane de euro. Cu toate acestea, trendul de scădere a numărului de angajați a început încă din 2023, ajungându-se la 4398 salariați, cu 9% mai puțin față de anul 2022. Mai mult, prin decizia anunțată ieri, se preconizează o nouă scădere de 10% a numărului de angajați, ceea ce va conduce inevitabil la creșterea numărului de șomeri și la o presiune suplimentară pe bugetul alocat acestora. Concedierea a peste 400 de muncitori este echivalentul închiderii unei fabrici de dimensiuni medii. În județul Bistrița-Năsăud sunt puține fabrici care depășesc 500 de angajați.

Continuarea, în Saptamana.online

Citește și: Decontarea concediului de odihnă neefectuat, noua metodă de a stoarce bani de la buget

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Saptamana.online)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...