Conceptul Oradea City Hunt | Bihoreanul

Data:

spot_img

Conceptul Oradea City Hunt are menirea de a pune în valoare arhitectura și istoria obiectivelor turistice din centrul Oradiei, într-un mod diferit.

Este vorba despre „vânători” de comori arhitecturale, înzestrate nu doar cu frumusețe, ci și cu povești, pe care participanții le vor descoperi dacă rezolvă unele ghicitori și trec de câteva provocări.

Toată experiența este gratuită, fiind deschisă și localnicilor, și turiștilor.

Citește și: Efectul magiei din curtea ta cu promoția Elis Pavaje

Programul este organizat, în premieră în această vară, de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea) în parteneriat cu firma Spark Communication, care oferă, printre altele, experiențe de treasure hunt și teambuilding pentru companii. 

Descoperim lucruri noi despre istoria orașului

„Oradea City Hunt este un proiect care se adresează tuturor celor interesați să descopere și să cunoască Oradea mai îndeaproape, să afle lucruri mai puțin cunoscute din arhitectura și istoria obiectivelor turistice, într-o manieră inedită și interactivă”, transmite Visit Oradea.

Astfel de tururi interactive se organizează deseori și în străinătate, explică Cristian Câmpan, administratorul Spark Communication.

„Credem că Oradea poate fi descoperită și altfel, mai dinamic, decât în clasicele tururi cu ghizi”, spune el. 

Conceptul Oradea City Hunt a fost conturat în jurul principalelor obiective din zona centrală și al poveștilor acestora.

4 kilometri, 3 ore, 13 stagii

„Vânătorii” vor parcurge circa 4 kilometri, iar turul va dura cam 3 ore, timp în care se vor desfășura provocările și, la fiecare oprire, participanții vor afla de la ghizi detalii – unele mai puțin cunoscute – despre obiectivul din fața lor. 

„Sunt în total 13 stagii. La fiecare nou punct se ajunge prin intermediul unor ghicitori.

Într-o eră a digitalizării, noi ne-am axat pe metode clasice, așa că fiecare grup primește un plic personalizat cu Oradea City Hunt, iar acolo sunt indicii privind următorul obiectiv, sub formă de ghicitori.

Citește și: Castelul Corvinilor şi Cetăţile Dacice din Munții Orăștiei, câştigătoare la două secţiuni ale concursului Destinaţia Anului

Evident, găsirea răspunsurilor e mai ușoară pentru orădeni și ceva mai dificilă pentru turiști”, spune Cristian Câmpan. Exercițiul va continua la fiecare popas.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fundația lui Mihai Neșu primește, în premieră, susținere financiară de la CJ Bihor | Bihoreanul

Consilierii județeni din Bihor au aprobat acordarea unei alocații...

12 persoane reţinute în dosarul documentelor de identitate falsificate | Monitorul de Botoșani

Dosarul documentelor de identitate falsificate. 17 persoane sunt investigate...

Primarul Slatinei vrea alianță cu AUR în Consiliu Local | Reporter24

Primarul Slatinei, Mario De Mezzo, a reînnoit invitaţia către...