Concluzii false, propagate cu mii de distribuiri, cu privire la testele antigen care devin pozitive de la apa de robinet

Data:

spot_img

Un videoclip în care un test antigen rapid Covid-19 devine pozitiv după ce în cutia de testare a fost turnată apă de la robinet a fost distribuit de mii de ori pe Facebook în decembrie 2021. Utilizatorii pretind că acest lucru dovedește cum testele de salivă trimise la școli sunt falsificate pentru a arăta un rezultat pozitiv. Însă această concluzie este falsă, explică RO Vaccinare

„Noi bazaconii cu mii de distribuiri: testele antigen care devin pozitive de la apa de robinet (…). Persoana din videoclipul care circulă deja de câteva luni de zile pe rețelele de socializare folosește un test nazofaringian, nu unul de salivă. Mai mult, producătorul testului a clarificat pentru AFP că „nu este destinat utilizării cu alimente, apă sau lichide”. Experții au confirmat același lucru pentru AFP.

Testele pentru Covid-19 au făcut obiectul dezinformării de la începutul pandemiei. AFP a demontat mai multe dezinformări privind teste corona pozitive cu bere, diferite sucuri sau energizante”, precizează RO Vaccinare.

Mai multe informații despre cum s-a propagat această informație falsă pe: https://bit.ly/3eCgVFP

Fiecare se poate implica. Raportați informațiile false. Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: verificat@afp.com.

Sursa: AFP#ROVaccinare#StrongerTogether#RomâniaÎnvingePandemia#TotulVaFiBine#PROvaccinare#NUVREAU#PovestiDeLaVaccinare

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related