Examenul are un singur candidat, pentru că nimeni nu ar putea îndeplini condițiile. Sorin Iacoban, fost deputat PSD, ajuns la Pro România, va fi director administrativ la UTI: 13.000 de lei salariu net, 750 de oameni în subordine. Deputatul fusese sancționat în 2019 pentru că folosise oameni de la universitate la muncă forțată în beneficiul Pro România.

Sorin Avram Iacoban este singurul candidat înscris la concursul pentru postul de director administrativ al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (UTI), care va avea loc începând de luni, 5 aprilie.

Introducerea, în condițiile de participare, a deținerii titlului de doctor (caz unic în universitățile din România pentru o funcție administrativă) și a experienței de 10 ani în funcții de conducere în mediul universitar a redus drastic concurența. Mai exact, fostul deputat Iacoban este singurul candidat.
Cunoașterea unei limbi străine nu a fost considerată necesară pentru acest post, ceea ce e de-a dreptul un noroc pentru Sorin Iacoban.

Director peste 750 de oameni

„Este un post extrem de important, aflat imediat după rector în ierarhie, din care, de obicei, se iese la pensie. Dorim un candidat care știe mediul universitar, care cunoaște detaliile meseriei, care este bine pregătit cu un doctorat”, recunoaște rectorul UTI, Dan Cașcaval, subliniind condițiile de concurs.
Până să ajungă la pensie, Sorin Iacoban va avea, deocamdată un salariu net de 13.000 de lei și 750 de oameni în subordine. Chiar dacă rectorul și Senatul taie și spânzură în universitate, semnătura lui Iacoban va fi necesară pe bugetul anual de 200 milioane de lei. Nimeni nu este angajat fără avizul său, nicio cărămidă nu se mișcă fără acceptul său, toate contractele trec pe la el.

Citește articolul integral reporteris.ro

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.