marți, 18 ianuarie 2022
AcasăInvestigațiiConcursuri aberante la Agronomie: secretara rectorului și-a făcut sora Administrator Patrimoniu și...

Concursuri aberante la Agronomie: secretara rectorului și-a făcut sora Administrator Patrimoniu și cumnatul – Șef Serviciu

Pentru un post de Administrator patrimoniu I S, conducerea instituției a impus condiția exclusivă a licenței în horticultură – știința care studiază cultura și ameliorarea pomilor și arbuștilor fructiferi, viței de vie, legumelor și florilor.
* Horticultoarea Dana Smoc a concurat de una singură și a câștigat. Fix în aceleași zile ale lunii martie, soțul acesteia, Flavius-Robert Smoc, a trecut toate etapele și a fost instalat ca șef serviciu Mentenanță.
* Un detaliu de context: Dana Smoc este sora Mirelei Olariu, secretara lui Gerard Jităreanu, rectorul universității.
* Verdictul unui expert jurist: pentru postul Administrator patrimoniu, condiția „horticultură” a fost una restrictivă și a eliminat concurența reală, excluzându-i, de exemplu, pe economiști. „Concursurile (…) s-au desfășurat în condiții de totală transparență”, iar candidații soț-soție au obținut „rezultate foarte bune la proba scrisă și la interviu”, a comunicat conducerea instituției de învățământ superior.

Atribuții legate de achiziții, specialistă în flori

Pe 3 martie 2021 s-au comunicat rezultatele la selecția dosarelor, pe 10 martie a avut loc proba scrisă, pe 12 martie – interviul, iar pe 16 martie au fost afișate rezultatele finale la concursul pentru ocuparea postului de Administrator patrimoniu I S. Procedura de la Universitatea Agronomică, care recent și-a schimbat numele în Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași, a fost câștigată de Dana Smoc, cu 87,17 puncte.

Paradox: condiția de studii a fost „horticultură”, adică s-a căutat un specialist în pomi și arbuști fructiferi, viță de vie, legume și flori, deși în bibliografie au fost enumerate legea achizițiilor publice și cele conexe, exemplu – Legea Educației.

Citește articolul integral în Reporteris

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE