Concursuri aberante la Agronomie: secretara rectorului și-a făcut sora Administrator Patrimoniu și cumnatul – Șef Serviciu

Data:

Pentru un post de Administrator patrimoniu I S, conducerea instituției a impus condiția exclusivă a licenței în horticultură – știința care studiază cultura și ameliorarea pomilor și arbuștilor fructiferi, viței de vie, legumelor și florilor.
* Horticultoarea Dana Smoc a concurat de una singură și a câștigat. Fix în aceleași zile ale lunii martie, soțul acesteia, Flavius-Robert Smoc, a trecut toate etapele și a fost instalat ca șef serviciu Mentenanță.
* Un detaliu de context: Dana Smoc este sora Mirelei Olariu, secretara lui Gerard Jităreanu, rectorul universității.
* Verdictul unui expert jurist: pentru postul Administrator patrimoniu, condiția „horticultură” a fost una restrictivă și a eliminat concurența reală, excluzându-i, de exemplu, pe economiști. „Concursurile (…) s-au desfășurat în condiții de totală transparență”, iar candidații soț-soție au obținut „rezultate foarte bune la proba scrisă și la interviu”, a comunicat conducerea instituției de învățământ superior.

Atribuții legate de achiziții, specialistă în flori

Pe 3 martie 2021 s-au comunicat rezultatele la selecția dosarelor, pe 10 martie a avut loc proba scrisă, pe 12 martie – interviul, iar pe 16 martie au fost afișate rezultatele finale la concursul pentru ocuparea postului de Administrator patrimoniu I S. Procedura de la Universitatea Agronomică, care recent și-a schimbat numele în Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași, a fost câștigată de Dana Smoc, cu 87,17 puncte.

Paradox: condiția de studii a fost „horticultură”, adică s-a căutat un specialist în pomi și arbuști fructiferi, viță de vie, legume și flori, deși în bibliografie au fost enumerate legea achizițiilor publice și cele conexe, exemplu – Legea Educației.

Citește articolul integral în Reporteris

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...