Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată. Procesul va fi reluat, a decis un complet din care face parte Lia Savonea

Data:

Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată. Fiul lui Gino Iorgulescu a fost condamnat, anul trecut, la 13 ani și opt luni de închisoare, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi a drogurilor.

Procesul lui va fi rejudecat, a decis un complet de la Inalta Curte de Casație și Justiție din care a făcut parte și fosta șefă a Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea.

Tânărul se ascunde, încă, în Italia.

De ce a fost condamnat

Mario Iorgulescu a fost condamnat anul trecut pentru că pe 8 septembrie 2019, a participat la o petrecere dată de familia unei prietene, unde a consumat alcool.

În urma unei crize de gelozie și furios, după o ceartă cu fosta iubită, tânărul a plecat de la petrecere, deși avea o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, potrivit procurorilor.

A intrat în Bucureşti prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h, conform imaginilor surprinse de camerele video de pe traseu, iar în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, au stabilit procurorii.

Mario Iorgulescu a accelerat până la 162 km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe prima bandă a străzii.

Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un bărbat, care a decedat pe loc, se arată în rechizitoriu.

Citește și: Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și opt luni de închisoare

Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată

Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată joi de către un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, din care face parte și fosta șefă a Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea.

Practic, procesul va fi reluat la Curtea de Apel București, cea care a dat sentința definitivă.

„Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023).

Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino – Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București”, se arată în minuta ședinței de judecată.

Unul dintre cei trei judecători din complet, din care au mai făcut parte judecătorii Adriana Ispas și Dan Andrei Enescu, a avut o opinie separată, în sensul în care nu a fost de acord cu rejudecarea procesului prin care Mario Iorgulescu a fost condamnat.

Citește și: Mario Iorgulescu, fugit în Italia, avea discernământ când a provocat accidentul. „Șoferul mort avea tot rupt în el”

Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată. Procesul se reia, cu tânărul fugar în Italia

La câteva zile după accident, Mario Iorgulescu , care a fost la rândul său rănit, a fost transferat de către familie în Italia, cu un avion privat, şi internat într-o clinică.

A fost trimis în judecată în lipsă, iar pe 10 februarie 2023 a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 15 ani şi opt luni în primă instanță. Curtea de Apel a redus pedeapsa cu doi ani

În decizia de condamnare, judecătoarea a menţionat că Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul producerii accidentului, că nu a suferit şi nu suferă nici în prezent de afecţiuni psihice care să-l împiedice să fie transferat din Italia pentru a participa la procesul intentat de autorităţile române.

Judecătoarea a completat că, dacă el are afecţiuni medicale, se poate trata fără probleme în sistemul penitenciar din România.

Cum s-a justificat Mario Iorgulescu

După condamnarea definitivă, Mario Iorgulescu a făcut, recurs în casație, prin care a cerut anularea sentinței. Avocații au invocat „aspecte de nelegalitate” cu privire la condamnarea fiului președintelui LPF, Gino Iorgulescu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Traficant de droguri din Suceava, arestat preventiv. Aproviziona cu canabis consumatorii, inclusiv minori

Traficant de droguri din Suceava, arestat preventiv. Un bărbat...

Elena Lasconi este candidatul USR pentru alegerile prezidențiale | VIDEO

Elena Lasconi este candidatul USR pentru alegerile prezidențiale, au...

Arbori valoroși ai Timișoarei, termoscanați pentru evaluarea stării lor de sănătate

Doi arbori valoroși ai Timișoarei au propriul lor model...

Aplicația MapBond îți pune prietenii pe hartă și te ajută să nu uiți cu cine te-ai întâlnit

Aplicația MapBond, realizată de Florin Bădiță, fondatorul Corupția Ucide,...