luni, 29 noiembrie 2021
AcasăProiecte editorialeCriminalitate organizatăConferința ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE. "Guvernul SUA este pregătit să ofere...

Conferința ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE. „Guvernul SUA este pregătit să ofere asistență”

Paloma Gonzalez, consilierul politic interimar al U.S. Embassy Bucharest, a declarat la cea de-a VII-a ediție a conferinței anuale dedicate Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE – Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane, că țara noastră trebuie să continue să facă progrese în combaterea acestui fenomen.

Asistență din partea Guvernului SUA

„România trebuie să continue să facă progrese (….) mai ales în privința identificării proactive a victimelor, a urmăririi penale în cazurile de trafic de persoane și a accesului victimelor la servicii specializate, iar Guvernul SUA este pregătit să ofere asistență”, a declarat Paloma Gonzalez, consilierul politic interimar al ambasadei.

Marea provocare pentru România

Conferința europeană ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI DE PERSOANE – Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane, organizată de Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) în parteneriat cu consorțiul STOP-AT (Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic) a avut loc vineri, 22 octombrie 2021.

Evenimentul a marcat cea de-a 15-a ediție a Zilei Anti-trafic în UE și a atras atenția asupra faptului că eradicarea traficului de persoane, în contextul pandemic actual, este imposibilă fără o cooperare europeană puternică în materie penală, cu o abordare integrată și cuprinzătoare. Prevenirea traficului de minori rămâne, de departe, una dintre principalele provocări cu care România se confruntă astăzi.

La dezbatere au participat magistrați și avocați, ofițeri de poliție, inspectori de muncă, psihologi, asistenți sociali, funcționari publici, medici, cercetători și profesori, reprezentanți ai ONG-urilor, precum și diplomați străini în România.

Trebuie punctat că în perioada pandemiei a fost sesizată o intensificare a acțiunilor de racolare a copiilor prin intermediul internetului și al rețelelor de socializare.
Bogdan Oprea, Brîndușa Armanca, Cristi Danileț, Silvia Tăbușcă și Nicolae Țibrigan, sub coordonarea Freedom House România și a Cristinei Guseth, au pus umărul la lansarea ghidului Rezistența la dezinformare și racolare online” (2021, Editura Diacritic, București)

Vă invităm să citiți și: 

Traficul de persoane, problemă critică pentru România. Conferință cu participare internațională în săptămâna europeană anti-trafic

Rețelele de trafic de persoane din România câștigă mai bine de 20 de milioane de euro pe zi – PressHub

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE