Conferința privind viitorul Europei, în faza finală. S-a încheiat prima dezbatere cu privind propunerile făcute de cetățenii europeni

Data:

spot_img

Conferința privind viitorul Europei se află în faza sa finală, după schimburile de opinii ce au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute privind proiectele de propuneri pe toate temele.

Plenul și cele nouă grupuri de lucru au început să lucreze la propunerile finale ale conferinței în cadrul unei reuniuni care a avut loc în perioada 25-26 martie la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, inclusiv cu participare online.

Propunerile preliminare, pregătite de președinții grupurilor de lucru și de purtătorul de cuvânt al cetățenilor, asistați de secretariatul comun, au fost discutate de toți membrii plenului: cetățeni, eurodeputați, parlamentari naționali, reprezentanți ai Consiliului și ai Comisiei, parteneri sociali, reprezentanți ai societății civile, ai autorităților locale și regionale. Aceste propuneri s-au bazat în principal pe recomandările grupurilor de dezbatere ale cetățenilor europeni și ale grupurilor naționale, pe ideile colectate prin intermediul platformei digitale multilingve, precum și pe contribuțiile din dezbaterile sesiunilor plenare și ale grupurilor de lucru.

Politici europene mai puternice

Prezentând activitatea grupurilor de lucru ale Parlamentului European, eurodeputații au subliniat că și cele mai ambițioase propuneri ale cetățenilor trebuie luate în serios și s-au angajat să susțină activitatea valoroasă desfășurată de cetățenii europeni în cadrul procesului conferinței.

„În urma recomandărilor cetățenilor, mulți eurodeputați au solicitat politici europene mai puternice în domenii precum sănătatea, politica externă, tineretul, educația și cultura. Europa trebuie să devină mai ambițioasă și să preia inițiativa în ceea ce privește conectivitatea digitală, potrivit unora, și ar trebui să sprijine IMM-urile, potrivit altora.

Majoritatea eurodeputaților au subliniat că o Uniune Europeană mai puternică este, de asemenea, în măsură să abordeze mai bine războiul din Ucraina. Unii au considerat invazia rusă un moment de cotitură pentru viitorul Europei, în timp ce alții au solicitat ca UE să fie mai bine înzestrată împotriva crizelor în viitor”, precizează Parlamentul European.

Înregistrările reuniunilor grupurilor de lucru sunt disponibile în Centrul multimedia al Parlamentului. Dezbaterile din plen pot fi vizionate utilizând următoarele linkuri:

Etapele următoare

Următoarea sesiune plenară este programată pentru 8-9 aprilie la Strasbourg, unde grupurile de lucru își vor prezenta propunerile consolidate. Este de așteptat ca plenul să își prezinte propunerile finale decise prin consens Comitetului executiv la sfârșitul lunii aprilie, astfel încât raportul final să poată fi prezentat președinților instituțiilor UE la 9 mai, la Strasbourg.

Sursa: europarl.europa.eu

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Iată când le poți vizita | Funky Travel

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa își...

Creştin-democraţii germani sunt pregătiţi pentru anticipate | Deutsche Welle

Creştin-democraţii germani sunt pregătiţi pentru anticipate. Friedrich Merz va...

Estonia va trimite rachete de apărare aeriană Ucrainei pentru testare | Aktual24

Estonia va transfera Ucrainei rachete de apărare aeriană prin...

Ucraina își redeschide spațiul aerian. Zborurile civile ar putea fi reluate din ianuarie 2025 | Aktual24

Ucraina își redeschide spațiul aerian pentru zboruri civile, cu...