Cum afectează conflictul dintre PSD și PNL în Argeș bugetul comunei Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Deciziile la nivel județean pot influența negativ bugetele locale și dezvoltarea comunităților, inclusiv bugetul comunei Stâlpeni.

Recentul conflict politic dintre PSD și PNL în județul Argeș, marcat de deciziile prefectului Dragoș Predescu de a bloca în instanță actualizarea bugetului județean, a adus în atenție impactul potențial asupra primăriilor, inclusiv asupra comunei Stâlpeni.

PNL nu este la prima acțiune de blocare a investițiilor în Argeș. Fostul prefect PNL, Radu Perianu, a blocat în instanță o investiție importantă inițiată de primarul USR, Elena Lasconi, privind reabilitarea Bulevardului Pardon din Câmpulung. După această acțiune, Perianu a plecat în concediu , lăsând responsabilitatea rezolvării situației în seama subprefecților PSD. Subprefecții PSD au refuzat să continue disputa pornită de Radu Perianu și au decis să nu introducă apel împotriva deciziei primei instanțe de judecată.

Citește și: Ce poți face dacă dai de eroarea de tipul „ecran albastru”

Această situație ilustrează modul în care deciziile la nivel județean pot influența negativ bugetele locale și dezvoltarea comunităților. Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, a criticat decizia prefectului Predescu de a bloca bugetul județean, argumentând că această acțiune afectează grav dezvoltarea județului și pune în pericol proiectele locale. Conform lui Mînzînă, fondurile au fost distribuite pe baza unor criterii obiective, menite să asigure susținerea proiectelor europene și necesităților urgente ale comunităților, fără a ține cont de apartenența politică a primarilor.

La Stâlpeni, administrația locală a decis să majoreze salariile angajaților cu 5% în ianuarie și cu 10% în iunie. Deși această decizie este benefică pentru angajați, ea vine cu un cost semnificativ pentru bugetul local deoarece majorările salariale au redus fondurile disponibile pentru dezvoltare, care la începutul anului reprezentau undeva la sub 10% din bugetul local.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Instanța supremă se opune, din nou, deciziilor europene în legătură cu prescripția faptelor penale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: stalpeni.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Povestea Corinei Hortopan, expertul criminalist cu peste 5.000 de testări la poligraf | Reporter24

Corina Hortopan este un fost cadru didactic cu aproape...

Imagini inedite cu cometa C/2023 A3 pe cerul Bistriței | Săptămâna Online

Cometa C/2023 A3 a fost supranumită „cometa secolului” datorită...