Congresul PSD și validarea candidaturii lui Marcel Ciolacu. Reacțiile liderilor politici

Data:

spot_img

Congresul PSD și validarea candidaturii lui Marcel Ciolacu. Reacțiile liderilor politici nu au întârziat să apară. Astfel, în cursul zilei de astăzi pe rețele sociale au fost publicate o serie de mesaje de către liderii politici.

Dacă unii dintre ei au adresat un mesaj direct împotriva PSD, alții au fost mai puțin acizi, rezumându-se la a sugera profiul ideal al candidatului la prezidențiale.

La Congresul organizat de Partidul Social Democrat au fost convocați 2380 de delegați, însă nu toți au fost prezenți.

Citește și: Noul Club de Presă, un vehicul de influență politică și propagandă anti-occidentală

Printre absenți s-a numărat Gabriela Firea, fosta prim-vicepreședintă a PSD și care nu se mai regăsește în noua echipă de conducere de la vârful partidului.

Congresul s-a încheiat cu realegerea în funcția de președinte PSD, respectiv validarea candidaturii lui Marcel Ciolacu pentru funcția de Președinte al României.

Ana Birchall: „un spectacol grotesc”

Ana Birchall, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook, a insistat asupra importanței schimbării în România de care „avem nevoie de ca de aer”.

Mai mult, a subliniat unica candiatură a lui Marcel Ciolacu din cadrul partidului, dar și componența delegației pesediste formată „din posesori de dosare penale de corupție și baroni locali cu membri de partid aduși să fie cât mai mulți la congresul de adulare a candidatului la președinție”.

Citește și: Portret de candidat. Cine este Donald Trump?

  • „Congresul PSD de nominalizare a candidatului unic pentru președinția României, în persoana lui Marcel Ciolacu, oferă un spectacol grotesc”, a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

În încheierea mesajului transmis, Ana Birchall descrie portretul candidatului ideal, o persoană „care să nu ne facă de rușine în fața organizațiilor internaționale și care este capabil să fie la masa deciziilor, de la egal la egal, să susțină, să promoveze și să se bată pentru interesele românilor şi ale României pe plan extern”, a mai scris fostul ministru.

Nicolae Ciucă: „Un președinte care poate duce România mai departe, nu lideri de gașcă”

Mai puțin acid în declarații, Nicolae Ciucă s-a limitat la a descrie competiția ca pe „o bătălie a valorilor” și la a pune față în față opțiunile pe care le au românii la alegerile prezidențiale din acest an:

„Până la urmă, românii vor avea de făcut o alegere simplă: onoare, carieră, integritate, muncă neobosită și serviciu în slujba țării, pe de o parte, și minciună, impostură și populism, de cealaltă parte. (…)

România are nevoie de un președinte care să întruchipeze valorile pe care românii le respectă și le așteaptă de la conducătorii lor (…) Un președinte care poate duce România mai departe, nu lideri de gașcă, cu mize de moment și sete de putere”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Citește și: De ce este importantă vizita lui Olaf Scholz la Chișinău

Elena Lasconi: „Un festival al dezinformării”

Președinta USR, Elena Lasconi, a descris Congresul PSD ca „Un festival al dezinformării, al minciunilor și al atacurilor cu date false”.

  • „Marcel Ciolacu vorbește de parcă ar fi în opoziție, de parcă nu a condus România în ultimii trei ani, de parcă n-a avut guvernul și peste 60% în Parlament.
  • Marcel ne-a oferit și momente amuzante. Îți trebuie mare curaj să vorbești despre furt în mijlocul unei adunări pesediste”, a transmis Elena Lasconi.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto:  INQUAM Photos /George Calin )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. MOTTO:
    „Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice.”
    (George Orwell)

    O analiză făcută de sociologul Barbu Mateescu pentru Fundația Konrad Adenauer, scoate în evidență că oamenii îl etichetează pe Marcel Ciolacu prin epitete precum „penibil, neserios, corupt, hoț, parvenit politic”. „Aroganță și nesimțire. Cred că e corupt până în măduva oaselor”, spune o femeie de 44 de ani din Transilvania rurală.
    (Vezi: https://www.dw.com/ro/analiz%C4%83-de-ce-rom%C3%A2nii-nu-i-vor-pe-ciuc%C4%83-ciolacu-%C8%99i-drul%C4%83/a-68733012)
    Si asta nu e totul. In anul 2022, prezent la Bistriţa unde a participat la inaugurarea Sălii Polivalente din Unirea, a făcut o gafă monumentală. La începutul discursului său Ciolacu s-a încurcat spunând că a venit la inaugurarea unei case mortuare, după care şi-a dat seama de gafă şi a încercat s-o dreagă din mers, dar a iesit o si mai mare ineptie: „Astăzi am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat. Vorbim de o investiție de peste 27 de milioane de euro, o sală polivalentă care vom beneficia cu toții în viață”.
    (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=_FuOpZgZcZg)
    Apoi, în anul 2023 , la scurt timp după rotativa guvernamentală devenind premierul României, Marcel Ciolacu prezent la un eveniment prilejuit de anunțul OMV Petrom și Romgaz că au luat decizia de a investi în extracția gazelor de la Marea Neagră, a declarat că România trece de la fapte la vorbe: „Mai există o semnificație importantă: România trece de la fapte la vorbe. Și mă bucur că asta se întâmplă acum.” Premierul nu s-a corectat după ce a făcut gafa.
    (vezi: https://www.puterea.ro/ciolacu-precum-dancila-romania-va-trece-de-la-fap…)
    Anul acesta, pe 22 martie, 2024 , Marcel Ciolacu împreuna cu Nicolae Ciucă si Sorin Grindeanu au vizitat șantierul lotului 2 al secțiunii Focșani-Bacău de pe autostrada A 7 și au făcut declarații de presă la Adjud. Aici premierul Ciolacu a declarat că în momentul în care PSD a intrat în coaliția de guvernare „nu exista niciun metru de autostradă din Autostrada Moldovei”, uitând de Centura Bacău parte a autostrăzii A7 inaugurată de presedintele Iohannis în 2020:
    (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=JqiAeWSFqnE&t=266s)
    Cea mai mare gogomănie a lui Ciolacu este gluma proastă făcută la Timisoara, când a spus fără nici o noimă că „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!”, ceea ce a dus la o serie de reactii defăimătoare la adresa individului pe care îl ia prea des gura pe dinainte.
    De acord că din punct de vedere geografic Buzăul face parte din Muntenia , dar din prostie Ciolacu a vrut să-i jignescă pe moldoveni, fiindcă atâta-l duce capul.
    Si exemplele ar putea continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Coroană cu „Slavă marelui Putin” depusă de Ambasada Rusiei la un monument sovietic în Sighișoara | Aktual24

Un fost ofițer al armatei române, locotenent-colonelul Alexandru Teodoreanu...

Nicolae Ciucă, votat în unanimitate candidatul PNL la prezidențiale

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost votat de delegații...

Transalpina, acoperită cu zăpadă și ceață. Șoferii sunt avertizați să evite traseul

Transalpina, acoperită cu zăpadă. Şoferii care vor să traverseze...