Conjurația imbecililor. Statul român nu e doar militarizat, e și „prostizat”

Data:

spot_img

Corupția nu mai este cea mai mare problemă din România. Nu pentru că s-ar fi diminuat sau pentru că, printr-un miracol, ar fi dispărut. Ci pentru că prostia a devenit o problemă mult mai mare. O problemă de securitate națională, aș îndrăzi să spun.

Iată un exemplu banal, dar relevant.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri pe seară o decizie pe care pare că a luat-o de capul lui, pentru că nu există nici o dovadă că s-ar fi consultat cu specialiști, cu cei vizați sau măcar cu colegul său de partid care este ministru al Agriculturii.

„Am avut o discuție cu premierul și eu îmi asum ca, cel puțin, la floarea-soarelui să oprim exportul. Nu putem lăsa producătorii cu produsele nevândute. Semințele să le cumpăre statul la prețul pieței și apoi să le pună la dispoziția fabricilor din România. Este zona în care Ucraina trimitea cele mai multe produse. România este grânarul Europei. Vom veni cu scheme de ajutor pentru sectorul de procesare. Am mers punctul pe agricultură”, a explicat Marcel Ciolacu, la o șuetă tv.

Citește și: Parlamentul European solicită un embargo total asupra importurilor de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaz din Rusia

Așadar, președintele PSD își asumă „pe persoană fizică” o măsură radicală. Marea problemă este că sindicatele din industria alimentară și asociațiile fermierilor, direct vizate de o astfel de măsură, habar nu au de asta. Nu au fost consultate, nu au fost întrebate.

Dragoș Frumosu, președintele Sindaalimenta, a declarat la B1, într-o emisiune la care am participat (pe video, de la 1.00.00), că nici nu se pune problema de o criză alimentară în România în perioada următoare. Bine, sindicalistul a încercat inițial să îl apere pe Ciolacu, dar până la urmă a fost nevoit să recunoască faptul că România e protejată alimentar.

Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor, a explicat la rândul său că România are atât de multă floarea soarelui că nu are ce face cu ea, deoarece producem de 2 ori peste consumul intern, pe de o parte, dar și pentru că nu există destule fabrici de ulei românești care să proceseze semințele.

Mai mult, chiar ministrul Agriculturii, de la PSD, declara în urmă cu o lună, când începuse isteria cu uleiul, că românii nu au de ce să se îngrijoreze, pentru că România are suficient ulei și floarea soarelui cât să ajungă până la viitoarea recoltă. Și că nu se pune problema blocării exporturilor. Adică, exact pe dos decât a afirmat miercuri pe seară, la șueta televizată, șeful său de partid, Marcel Ciolacu.

De la începutul pandemiei, ni s-a tot spus să ne informăm din surse oficiale, căci doar de acolo putem afla adevărul. Ce facem însă când chiar sursele oficiale, în acest caz președintele principalului partid de guvernare, aruncă pe piață o informație menită să creeze panică, cum că România ar putea rămâne fără ulei? Informație evident falsă.

Marcel Ciolacu, aflat într-o continuă cursă populistă cu PNL, a declarat o prostie ca și cum ar fi un cetățean simplu sau un băiat care își dă cu părerea pe Fb, nu un lider politic. După o discuție sumară cu premierul, care nu mai poate de „grijea” românilor.

Citește și: EXCLUSIV „În această lume bolnavă a lui Putin, ar trebui să se refacă Uniunea Sovietică și Tratatul de la Varșovia”

Statul român este acaparat de un sistem militarizat, care ucide democrația. Dar, în egală măsură, este dominat mai mult ca niciodată de un aparat de proști, o conjurație a imbecililor, care ne bagă în gard pur și simplu pentru că nu îi duce capul să facă altceva.

Niciodată în ultimii 30 de ani nu s-a simțit atât de multă incompetență la nivelul cel mai înalt al statului român. Din păcate, abia asta este o știre care ar trebui să ne panicheze.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
2 COMENTARII
  1. Ce idei poate avea acel Ciolacu, cu studii de adunatura, decit pe cele etatiste, de factura socialista, si mai de graba comunista?! Si, din cauza studiilor de la academiile Serviciilor, are si idei securisto-sereiste: habar nu are de ideea de libertate (inclusiv comerciala) care, dupa cum vedem bine pe la altii mai ceva ca noi, duce la avans tehnologic si prosperitate (inclusiv alimentara). A vorbit si el ca sa se afle in treaba. Evident, astfel de indivizi acefali nu au ce cauta la conducerea tarii, unde, din pacate, in urma unor accidente ale istoriei, inca se afla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Felix mediocritas

Un adevăr vechi de când lumea, dar de care...

Sub zodia Imprevizibilului

Câștigător categoric al prezidențialelor americane, Trump a pus lumea...

RONALD ȘI DONALD

Un rol important în configurarea imaginii lui Donald Trump...

Președintele-tătuc și incultura politică | Deutsche Welle

Ce poate și ce nu poate să facă președintele...