luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterConsilier al lui Voiculescu: Ministerul Sănătății, acces tăiat la portalul cu date...

Consilier al lui Voiculescu: Ministerul Sănătății, acces tăiat la portalul cu date despre Covid

Ministerul Sănătății nu mai are acces la portalul data.gov.ro, pentru a publica noi date despre procesul de vaccinare din România, a anunțat consilierul onorofic al ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, care coordonează activitatea de transparentizare.

Ministerul Sănătății nu mai poate publica ultimele date despre testările făcute pentru depistarea COVID și despre campania de vaccinare, a anunțat Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătății și coordonator al activității de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare.

„Pentru acest lucru am avut acces la Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate. Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal.

Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial.

De două zile Ministerul Sănătăţii – România nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie.

Aștept cu interes să înțeleg cu ce am greșit”, a scris Ștefan Voinea. 

Platforma data.gov.ro este administrată de Secretariatul General al Guvernului.

Ștefan Voinea lasă de înțeles că motivul pentru care a fost tăiat accesul Ministerului Sănătății la portalul data.gov.ro ar avea legătură cu faptul că pe listele prezentate de instituție cu numărul de vaccinări și locul unde s-au administrat dozele conțineau și informații despre unități unde s-au imunizat și angajați ai serviciilor secrete, fapt dezvăluit de Newsweek România. 

Citește și: Adresa unei unități secrete, publicată de Voiculescu – motivul verificărilor Corpului de Control

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE