Consilier local PSD cu contract câștigat în 3 minute la Primăria Ciurea, condusă de primar PSD

Neculai Grigoraș schimbă becurile din comună pentru 65.000 de lei. Achiziția directă a durat fix 3 minute: cerere, ofertă, acceptare. Nicio altă firmă n-ar fi putut participa, pentru că sesiunea pe SICAP s-a închis fulgerător. Datele de contact ale firmei sunt pe numele consilierului PSD, dar acesta spune că e doar un fel de „secretară”. Asociată și administrator la firmă e soția sa. Neculai Grigoraș n-a menționat firma în declarația de interese. E traseist, înainte a fost la PNL.

Primăria Ciurea a dat un contract pentru întreținerea iluminatului public unui consilier local din comună. Primarul de la PSD, Cătălin Lupu, i-a pus în traistă colegului de partid Neculai Constantin Grigoraș suma de 65.000 de lei (fără TVA), prin încredințare directă, ca să schimbe becurile din comună.

Este de remarcat viteza cu care aleșii locali se mișcă atunci când urmăresc propriile interese. Pe 23 martie, la ora 12.56, a fost urcată pe SICAP achiziția. La 12.58 a răspuns firma, la 12.59 a confirmat Primăria.

Achiziție publică rezolvată în 3 minute

Contractul pentru „Lucrări de reparație și mentenanță iluminat public Comuna Ciurea” a apărut în SICAP pe 23 martie 2021, la ora 12.56. Valoarea este de 65.000 de lei fără TVA (13.300 euro).

Două minute mai târziu, SC G&B Aman Electric SRL, cu sediul în comună, a răspuns. Încă un minut și Primăria Ciurea i-a dat contractul. Lucrarea s-a dus către firmă în 3 minute, fără ca vreun alt concurent de pe SICAP să apuce să vadă ceva. Imposibil pentru o firmă din afară să-și facă socotelile dacă se încadrează în valoare astfel încât să facă profit.

Consilierul local Neculai Grigoraș nu a reușit să aibă o explicație pentru viteza de desfășurare a achiziției, fiind total incoerent. „Lucrarea, dacă este făcută mai demult, zice Primăria că nu are bani, și atunci se face contractul repede. Iar când vor să facă lucrări, dau vina pe vreme”, este declarația sa exactă.

Citește articolul complet pe reporteris.ro

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

SURSE. Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea

Comisia de specialitate din Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieșirea mai devreme din închisoare a lui Liviu Dragnea, au declarat pentru G4Media.ro...

Iohannis: ”În această seară cred că vom avea ceremonia de învestire pentru un nou ministru al Sănătăţii”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este nevoie de reformă în domeniul Sănătăţii şi trebuie intervenit pentru a face spitalele mai performante şi...

Matilda de Risipeni

Albinuța Maia luptă în continuare cu prietenii ursului Igor care nu vor ca Republica Moldova să iasă din pandemie. În acest moment, unica sa...