Consiliera de la CJ Iași cu diplome falsificate, aproape de achitare din cauza muncii de mântuială a procurorilor | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Lăcrămioara Ursu, consiliera de la CJ Iași cu diplome falsificate, are șanse să fie achitată în dosarul penal în care a fost trimisă în judecată. O infracțiune deja s-a prescris, alte două sunt pe cale să dispară în 2025.

Șir agonizant de gafe al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în dosarul penal al Lăcrămioarei Ursu, o femeie care a ajuns consilier în cadrul Consiliului Județean după ce și-a falsificat studiile. Inițial aproape de pușcărie pentru că a comis trei infracțiuni grave, Ursu a scăpat deja de una, prin prescriere, și nu este departe să fie achitată de tot.

Citește și: Atacuri cu drone la granița Ucrainei cu România. Patru aeronave trimise să monitorizeze situația

În cursul anului 2019, Lăcrămioara Ursu a obținut două diplome false, una de studii liceale şi una de studii superioare, ambele emise de unităţi de învăţământ din Cahul, Republica Moldova. În realitate, femeia rămăsese repetentă în clasa a X-a, la seral, la un liceu din Iași.

Ulterior,  aceste acte le-a folosit pentru a ocupa funcţia de consilier personal al şefului din acea vreme al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa. Ea fost remunerată conform grilei de salarizare pentru angajații cu studii superioare – 5.150 lei lunar.

Ulterior, presa locală a descoperit manevra, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași au demarat o anchetă și, la sfârșitul lunii mai 2022, au trimis-o în judecată pentru săvârșirea a trei infracțiuni: înșelăciune, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: O campanie prezidențială aspră într-o Americă divizată: Trump și Harris sunt cap la cap

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Amintirea unui război: Gheorghe Șanta, discurs emoționant la Oarba de Mureș | Săptămâna Online

Amintirea unui război: Gheorghe Șanta, discurs emoționant la Oarba...

Finanțarea metroului din Cluj, asigurată până în 2031 | Monitorul de Cluj

Finanțarea metroului din Cluj, asigurată până în 2031. Metroul...