Consiliera personală a primarului din Stâlpeni, legături de familie controversate și o imagine foarte bine ascunsă | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Când alegi să angajezi un consilier personal despre care nu există nicio informație publică, cu legături de familie controversate și cu o imagine atent ascunsă, dar care provine din aceeași localitate unde firmele au obținut majoritatea contractelor directe semnate de primarul Șerbănoiu, se poate vorbi doar de o simplă coincidență? Aceasta este întrebarea la care voi încerca să răspund în continuarea acestui articol.

Primarul Șerbănoiu de la Stâlpeni, așa cum arătam într-un articol despre finanțarea candidaților din Stâlpeni pentru alegerile din 9 iunie, a donat Partidului Social Democrat suma de 16.500 lei, bani care se regăsesc în raportările pe care partidul le-a făcut către Autoritatea Electorală Permanentă. Pe lângă acești bani, imaginile postate pe Facebook arată cum Șerbănoiu și membrii PSD au împărțit pliante, pixuri și brichete înainte de campanie, echipați cu veste cu însemnele PSD, iar toate acestea au costat cu siguranță bani.

Șerbănoiu nu este un personaj sărac în Stâlpeni, ba chiar a vrut în 2022 să se prezinte ca om potent financiar, organizând „Focul lui Sumedru” în Piața din Livezeni, sărbătoare tradițională pe care a dorit-o confiscată sau cel puțin asociată cu numele său. Evident că nu toți banii au fost din buzunarul propriu, pentru că a spus că „s-au atras sponsorizări”, iar în zilele următoare Consiliul Local Stâlpeni, la propunerea primarului, a mutat 40.000 de lei de la educație și au fost plătite serviciile celor care au încântat participanții, atâția câți au fost, cu melodii tradiționale populare.

Citește și: Dominic Fritz, reacție după scandalul de la Spitalul Municipal Timișoara

De la „Focul lui Sumedru” pe persoană fizică, la Ediția a 2-a pe instituție publică

Anul următor, în 2023, primarul din Stâlpeni nu s-a mai arătat atât de filantrop și generos, organizând de această dată din bani publici evenimentul, nu din contribuție personală, atât cât o fi fost ea în 2022. „Ediția a II-a a Focului lui Sumedru”, așa cum a fost promovat evenimentul în social media, a arătat atât continuitatea unui eveniment care să țină loc de Ziua comunei Stâlpeni, dar și de amprenta pe care Șerbănoiu a vrut să o pună pe această tradiție populară, ca una personală.

Mutarea efortului propriu de organizare a „Focului lui Sumedru” poate avea și o explicație prin faptul că a fost astfel consiliat, în statul de organizare al aparatului primarului apărând prin HCL 6/2023 încadrată funcția vacantă până atunci de consilier personal al primarului. Drigă Ionela Larisa este cea care ocupă locul de consilier al lui Șerbănoiu și, ca și funcția de administrator public ocupată imediat după alegerile din 2020 de bunul său prieten Mesteacăn Eugen, alegerea a aparținut exclusiv primarului Șerbănoiu.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Putin a cheltuit sume imense de bani pentru a intensifica atacurile asupra Ucrainei | Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Gazeta de Stâlpeni)

spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...