Consiliere din partea psihologilor pentru familiile celor internați cu COVID-19

Data:

La Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, spitalul aflat în prima linie de tratare a pacienților COVID-19, se dorește o mobilizare a asistenților sociali și a psihologilor pentru a sta de vorbă cu familiile pacienților aflați în ATI, având în vedere că în ultima perioadă s-a remarcat că este nevoie de mai multă comunicare cu aparținătorii celor internați.

„Am constatat că avem nevoie să comunicăm mai mult și aici nu mă refer la comunicarea de ordin strict medical pe care o realizează cadrele medicale.

Mă refer aici la ceea ce este cel mai sensibil, este vorba de empatia pe care poate că noi, medicii și asistenții, nu reușim întotdeauna să o arătăm, în vârtejul în care acordăm asistență medicală în ultima vreme. Există telefonul pentru psiholog, asistent social, care vor sta la dispoziția familiilor, vor vorbi cu ei”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Alina Panaitescu, asistent social al spitalului, a explicat că informațiile sunt oferite telefonic sau chiar în incinta spitalului de la Lețcani într-o cameră special amenajată. „Noi, practic, ca asistenți sociali al nivelul spitalului, împreună cu colegii psihologi, stăm la dispoziția aparținătorilor și a pacienților prin telefon, vorbim zilnic cu ei. Chiar și în cazul celor de la Piatra Neamț oferim informațiile solicitate, colaborăm cu familiile, oferim suport tuturor în fiecare zi”, a declarat Alina Panaitescu.

În Iași sunt ocupate 65 de paturi ATI din totalul de 67 de paturi ATI din spitalele suport COVID-19, existând astăzi două locuri libere la Spitalul de Neurochirurgie. În total, în spitalele suport COVID din Iași se află internați 597 de pacienți depsitați pozitiv.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii. A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției. Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: