Consiliul Județean Iași are de recuperat 530.000 lei de la un boschetar. Acesta a incendiat o clădire

El a pus foc într-un imobil al CJ. Judecătorii l-au condamnat pe tânărul de 24 de ani la 3 ani şi 6 luni de închisoare. În plus, i-au interzis ca, doi ani după eliberare, să candideze la vreo funcţie publică.

Un imobil aparţinând Consiliului Judeţean a fost distrus de o persoană fără adăpost. Pavilionul abandonat a fost incendiat după o dispută asupra locului de “cazare” între doi “locatari”.

Pedeapsa dată de magistraţi pentru distrugere a fost severă, nu atât din cauza pagubelor materiale provocate, cât a riscului la care au fost supuse alte persoane fără adăpost care locuiau în imobilul de pe Sărărie.

În sarcina incendiatorului s-a reţinut şi obligaţia de a plăti către CJ peste jumătate de milion de lei ca despăgubiri. În plus, el nu va putea candida la vreo funcţie publică în primii 2 ani de după eliberare.

Incidentul s-a petrecut în primăvara lui 2019, când şase autospeciale de pompieri au fost trimise pentru a lichida incendiul izbucnit la unul dintre fostele grajduri dintre Sărărie şi Codrescu, deţinute de CJ. Unele pavilioane de la adresa Codrescu nr. 6 au fost reabilitate şi sunt folosite ca sedii ale unor instituţii, dar altele sunt abandonate. Camera din care a pornit incendiul era locuită fără forme legale de către D.D. Acesta a plecat pentru o vreme la muncă în Spania.

Citește articolul complet pe Ziarul de Iași

partajează acest articol:
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Castelul Riegersburg, ținta recenziilor românilor indignați de moartea ursului Arthur

Moartea ursului Arthur a stârnit un întreg episod în domeniul online. Pagina de Google a Castelului Riegersburg a fost asaltată de un val de recenzii negative, majoritatea postate de români.

VIDEO | 30.000 de dolari, transferați zilnic din SUA în România de o grupare de hackeri. O parte din bani, cheltuită pe mașini de...

Activitate infracțională consta în montarea de dispozitive de skimming la ATM-uri, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plată și retragerea frauduloasă a sumelor de bani, din conturile victimelor.

De patru ori mai multe urgențe veterinare tratate la USAMV Iași de sărbători

Medicii interni, cadrele didactice și studenții de la Spitalul Clinic pentru Animale de Companie al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași (USAMV) au tratat de patru ori mai mulți pacienți în perioada Paștelui, în comparație cu o perioadă normală, fără sărbători.
partajează acest articol: