Consiliul Local Mangalia votează dacă se constituie parte civilă în procesul penal care-l vizează pe primarul Cristian Radu

Data:

spot_img

Consiliul Local Mangalia a fost convocat în ședință extraordinară pentru 13 iunie 2023, ora 15, în scopul dezbaterii unor proiecte urgente. Pe ordinea de zi, se află și o inițiativă a viceprimarului Dragoș Angelescu, în speță un proiect de hotărâre privind constituirea UAT Municipiul Mangalia ca parte civilă în dosarul penal 140/P/2022 al DNA Constanța, informează Ordinea.ro.

Unitatea de parchet susține că Municipiul Mangalia a fost prejudiciat cu 13,6 milioane de lei, prin plata unor onorarii astronomice către casa de avocatură Grimberg și Asociații, în perioada 2014 – 2017. În același dosar penal, la sfârșitul anului trecut au fost puse sub sechestru averile personale ale primarului Cristian Radu, ale fostei secretare generale Petrina Boiță și ale altor funcționari din Primăria Mangalia.

Urmărirea penală a fost finalizată între timp, iar pe 6 iunie 2023, șeful DNA Constanța, procurorul Andrei Bodean, a cerut municipalității să comunice unității de parchet, până la data de 14 iunie a.c., dacă se constituie parte civilă și cu ce sumă. Declarația de parte civilă se poate da doar până la momentul trimiterii în judecată a inculpaților.

Continuarea în Ordinea.ro

Citește și: Grup infracţional specializat în trafic de persoane – destructurat. 13 percheziţii în Bucureşti, Cluj-Napoca şi în Ilfov

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Mangalia)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...