Consiliul Local va dezbate din nou creșterea prețului la gigacalorie | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Consiliul Local – Iași (CL) va dezbate din nou creșterea prețului la gigacalorie. Un proiect de hotărâre a fost inclus pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare în data de miercuri, 16 octombrie. Primarul Mihai Chirica are nevoie de un singur vot pentru a aproba majorarea prețului la gigacalorie, dar viceprimarul Răzvan Timofciuc s-a abținut în ședințele anterioare.

Propunerea de majorare a rămas neschimbată ca la precedentele două ședințe în care a fost discutat subiectul. Primarul Mihai Chirica are nevoie de un singur vot pentru a putea aproba proiectul. Teoretic, acest vor ar fi trebuit să vină de la Răzvan Timofciuc, consilier ex-USR care ocupă funcția de viceprimar în contextul unei înțelegeri cu PNL. Dar, Timofciuc s-a abținut în ședințele precedente la acest proiect motivând că majorarea în cazul operatorilor economici este semnificativă.

Propunerea de creștere a prețulului local la gigacalorie este de 324 lei în prezent la 739 lei, respectiv cu aproape 130%. În cazul populației, mare parte din sumă este subvenționată de la bugetul local, iar consumatorii casnici vor plăti circa 300 lei/Gcal față de 206 lei în prezent, majorarea fiind de 45%. În schimb, în cazul consumatorilor noncasnici nu pot fi acordate astfel de subvenții, astfel că operatorii economici vor achita prețul integral. În context, amintim că agenții privați consumă anual cu 6% mai mult față de populația racordată la sistemul centralizat de încălzire.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: VIDEO. Marcel Ciolacu, huiduit de mii de spectatori în timpul meciului Petrolul – Vitesse Arnhem | Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Conferință internațională la Alba Iulia. Specialiști din șapte țări se reunesc la Sinagoga și Universitatea „1 Decembrie 1918”

Conferința Internațională „Urban Jewish Cemeteries in Central-Eastern Europe between...

Festivalul Filosofiei de la Cluj, prima ediție

Festivalul Filosofiei de la Cluj, desfășurat în perioada 10-13...